İbrahim Halil ÖZÇINAR

İbrahim Halil ÖZÇINAR

GENETİĞİMİZ NEYSE O..

...

İnsanoğlu çok garip varlık..

Doğumdan ölüme kadar insanlar bazen her dönem bazen her yıl bazen de her an farklı bir olgunun, objenin veya durumun ve hatta kişinin isteklisi olabilirler. 

Yazımızın da isminden öne çıkan konu işte tam da bu ;“Olmazsa Olmazlarımız”  yani aslında akıl sır ermiyor!..  insan bu hayatta; ne olmazsa olmaz ki..

Doğarsın anne ve babanı seçme özgürlüğün olmadan, sonra çocuk olursun ne senin istediğin kültürel, ne de varlıklı bir çevrede değilsindir.. Çocukluğunu da istediğin gibi yaşayamazsın ve yaşama şansın da, imkanın da yoktur kim bilir? 

Okula gidersin yaşadığın çevrenin buharında demlenmiş akranların olur eğitim hayatında ve sonrasında görgüsü, bilgisi, kültürü ve anenesi ile zıtlaştığın ve belki de hiç anlaşamayacağın sınıf arkadaşların olur çoğunlukta.. Çünkü aileni seçme şansın olmadığı gibi sınıf arkadaşların da senin seçimin dışı bir durumdur. Ama yine de gerek sınıfta gerekse ikametinin olduğu bölgede samimi olabileceğin arkadaş veya dost seçme hakkın bulunur. Kişi her konudaki seçimlerini bir başkasına bırakmamalıdır. Yukarıda saydığımız durumlar haricinde olay ve olgular dışında!.. tabi kader de hesaba katılmalıdır.

İnsanın her istediği olmaz.

Belki de yüce ALLAH yazgımızı da anne babalarımızın devamı olarak bize nakşetmiştir. Çok nadir eksterm durumlar hariç siz hiç görüp duydunuz mu ekonomik durumu iyi olmayan bir ailenin çocuklarının tamamının zengin varlıklı oluşunu veya tam tersini… aslında bazen düşünüyorum da bu kader dediğimiz ve üzerinde hesap kitap yapamadığımız alın yazımız için kimbilir belki de çalıp çırpan yolsuzluk dolandırıcılık yapmayan biriysek ve babamız atamız da çok varlıklı değilse çok zengin olma yollarını aramamak lazım. Hani coğrafya kaderdir denir ya.. bence soyunuz da ekonominize nakşeden bir durumdur. Bir de o fırsatı yakalayanlar olur da sonradan görmeler misal ekonomisi düşük bir aile kızıdır zengin bir ailenin oğlu ile evlenecektir abartır da abartır.. belki konudan konuya atlıyorum gibi düşünüyor olabilirsiniz. Ama bu durumlar birbiriyle bağlantılıdır. İşte tam tersi de çocuk çok dürüsttür çalışkandır evini geçindirecek ekonomiye de sahip olsa bile kızın birini sevmiştir kız da aynı şekilde ama kızın ailesi zengin ama çocuk varlıklı bit aileye sahip değilse kızı vermezler ya.. bu durumu da anlayamamış durumdayım. Hayatın başlı başına bir sınav olduğunu ve bu sınavın iyisiyle kötüsüyle ailecek verdiğimizi düşünenlerdenim. Yani baban gariban fakirin biriyse sen de öylesin bu durum asla değişmez.. Veya zengin varlıklı bir ailenin ferdiysen çabalaman gerekmez. Neden diye soranlara şunu söyleyeyim; en iyi hocalardan özel dersler alırsın en iyi okullarda paralı okursun zaten ailenin çarkının başına diplomanla geçeceksindir. Burdan genetikle ilgili çıkarımlar yapabilirsiniz. Genetiğinde fakirlik olan idare eden  bir aile kökenin varsa hep öyle devam edersin en fazla bir tık atlarsın diğer türlü de genetiğinde varlık varsa asla fakirleşme ekonomik çöküntü istisnalar haricinde olmaz.  Sümme haşa ALLAH’ın işine karışmıyorum yanlış anlaşılmasın bu benim ön görüm benim tezimdir. Katılır veya katılmazsınız. 

Etiketler :
Diğer Yazıları

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum