Ebeveynlere..
...
2024-2025 Eğitim Öğretim yılı bugün başlıyor. Yeni eğitim öğretim yılında öğrencileri maarif modeli ile farklı projelerle bir eğitim sistemi beklerken öğretmenler de bu sistem üzerinden müfredatları işleyecekler.
Ama herşeyden önce öğrenci veli ve öğretmenlerin beyin olarak okula ve eğitim öğretime konsantre olup olmadığıdır.
Günümüz teknoloji çağında malesef bizler halen defter kitap kalem silgi kalemtraş vb kortasiye malzemeleriyle hem israf hem de zaman tüketmekteyiz. Bir dönem akıllı tahtaların okullarda kullanılmasıyla birlikte Fatih projesi kapsamında öğrencilere de tablet verilmiş eğitim öğretimde teknoloji adına pik yapmıştık. Ancak bu projenin pek başarılı olduğu söylenemez. Kaldı ki çok faydalı bir çalışma olarak az önce bahsettiğim eğitimde demode olan araç gereçlerden ve zamanı tasarruflu kullanmamızda çok da faydalı olabilirdi. Yine okullarda akıllı tahtaların kullanımı bir nebzede olsa öğretmenlerin işini kolaylaştırmış durumda olarak halen kullanılmaktadır. Şimdi gelelim teknolojide ebeveynlerin düştüğü yanılgıya.. Koca bir yaz tatili döneminde akıllı telefon kullanan çocuklarımızın okul başlamasıyla birlikte akıllı telefonların öğrencilerden alınıp iletişim açısından sadece akıllı olmayan telefon kullanımları ile ilgili her hangi bir çabaya girmemesi..
Akıllı telefon kullanan öğrencimiz telefonu akıllıca kullansa neyse de ancak söz konusu telefonların sosyal medya vb. uygulamalarla öğrencilerin zamanının çoğunu çaldığı herkesçe bilinen bir gerçektir. Ebeveynlerin çocuklarını karşılarına alıp bu konuda reform yapmaları adına etraflıca konuşmaları ve çocuklarımı akıllı telefon kullanmamaları yönünde ikna etmeleri gerekmektedir. Çünkü hayat onların hayatıdır. Yaşamları boyunca rahat bir hayat sürüp ideallerine kavuşmak için her öğrenci başarı için her yolu deneyip büyüklerinin tecrübelerinden faydalanıp sözlerini dinlemelidirler. Ayrıca kişinin seçtiği yaşam biçimi kişinin karakter oluşumunda da büyük bir rol oynar. Bu anlamda her araç gereç ve teknoloji de iyi yönde kullanılsa iyi, kötü yönde kullanılsa kötüdür. Zarar verir. Günümüzde de kolay yoldan para kazanma gibi bir hastalık var olan bir gerçektir. Ancak bu durum öğrencinin velisinin kontrolüyle ve çocuğuna anlatmasıyla şekillenir. Örneğin bir fenomen olmanın youtuber veya tiktokçu olmanın geçici olduğunu kalıcı olamayacağını ve bu yolla kazanılan paranın da kariyerinde bir anlamı olmadığını ebeveynlerin çocuklarına anlatması gerekmektedir. Yazıma son verirken zamanımızı çalmayan faydalı yönde kulladığımız bol teknolojili günler diliyorum. Sağlıcakla kalınız.
YAZIYA YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.