Şanlıurfalı doğa tutkunları Sason Zore Kanyonu'nu keşfetti;

Şanlıurfalı doğa tutkunları Sason Zore Kanyonu'nu keşfetti

Şanlıurfalı doğa tutkunları, sezonun ilk doğa yürüyüşünde Batman Sason Zore Kanyonu'nu keşfetti. Etkinlik, 21 katılımcı ile gerçekleşti ve doğaseverler muhteşem manzaralar eşliğinde unutulmaz anlar yaşadı....

Şanlıurfa'nın doğaseverleri, sezonun ilk doğa yürüyüşü etkinliği için Batman'ın gözde kanyonlarından biri olan Sason Zore Kanyonu'nu keşfetti. Etkinlik, Şanlıurfa Kamp Dağcılık ve Doğa Sporları Spor Kulübü (Urfa Kamping) tarafından düzenlenirken, Batman Doğa Sporları Spor Kulübü de misafirperverliğiyle etkinliğe katkı sağladı.

Katılımcılar, yaklaşık 250 metre yüksekliğinde ve 12 kilometre uzunluğunda olan kanyon boyunca çeşitli zorluklarla karşılaştı. Toplamda 21 doğaseverin yer aldığı yürüyüşte, 3 metre derinliğe ulaşan göletleri, engebeli patikaları ve büyük kayalıkları geçerek saatler süren bir maceraya dönüştü.

Urfa Kamping yöneticilerinden Ayhan Taş, etkinlik sonrası yaptığı açıklamada, "Bu, bugüne kadar deneyimlediğimiz en keyifli sulu parkur yürüyüşüydü. Kendimi bambaşka bir dünyada hissettim. Dağların oluşum şekli gerçekten etkileyiciydi ve suyun yarattığı doğal güzellik muhteşemdi. Buradaki ekosistem ve doğanın korunması gerektiğine inanıyorum. Doğaya sadece ayak izimizi bıraktık.” şeklinde konuştu.

Yürüyüş sırasında doğal güzelliklerin fotoğraflandığı anlar, katılımcıların etkinlikten aldıkları keyfi gözler önüne serdi. Bu tür organizasyonlar, doğa sporlarının ve ekosistem bilincinin yaygınlaşması açısından büyük önem taşıyor.

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum