Haliliey’de tarlada obruklar oluştu;

Haliliey’de tarlada obruklar oluştu

Haliliye’de bilinçsiz sulama nedeniyle bir tarlada dev obruklar oluştu. Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdür Mehmet Aksoy obruklar oluşan tarlada incelemelerde bulundu....

Türkiye'nin önemli tarım şehirlerinden Şanlıurfa’da oluşan ve kanal sularının bilinçsiz kullanımının bir göstergesi olan obrukların sayısı giderek artıyor.

Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesi Ballıca Mahallesi’nde Halil çiftçi ’ye ait 120 dönüm tarlada obruklar oluştu.

28 YIL ÖNCE HARRAN SUYA KAVUŞTU

Fırat’ın Harran ile bulmasıyla birlikte aradan geçen 28 yıl içersinde çiftiler bilinçsiz sulama nedeniyle araziler çoraklaştı. Suyun götürdüğü topraklar Suriye sınırlarına akıyor.

HARRAN VE SURUÇ OVASINDA BİLİNÇSİZ SULAMA

Harran ve Suruç ovalarında yanlış sulama nedeniyle yavaş yavaş çoraklığa teslim olduğu dikkatlerden kaçmazken çiftçilerin ise daha iyi ürün elde etmek için yaptıkları bilinçsiz sulama çoraklığa davetiye çıkartırken tarlalarda da obruklar oluşmaya başladı.

Ballıca kırsal mahallesinde tarlada oluşan obruklar üzerine Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürü tarlaya giderek incelemelerde bulundu.

Yapılan incelemeler sonucunda meydana gelen obrukların aşırı sulamadan dolayı oluştuğu aktarıldı. Bilinçsiz su kullanımının obruk oluşumlarını arttıracağı belirtildi.

Aşırı sulama konusunda dikkatli olunması gerektiği belirten Aksoy, damlama sulama- yağmurlama sistemlerinin kullanılmasının daha doğru olacağının altı çizildi.

BİHA


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum