Şanlıurfa'da başarılı cerrahi operasyon;

Şanlıurfa'da başarılı cerrahi operasyon

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, başarılı bir kalp ameliyatı gerçekleştirildi. Yapılan operasyon ile 62 yaşındaki hasta, sağlığına kavuştu....

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, 62 yaşındaki bir hastaya “ozaki yöntemi" ile kalp ameliyatı yapıldı. Başarılı bir şekilde gerçekleştirilen bu yöntem, hastanın kalp zarından elde edilen yaprakçıklarla ona özel bir kalp kapakçığı yapılması ile oluşuyor.

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gerçekleştirilen bu operasyon, hastanın kendi vücudundan alınan parçalarla gerçekleştirilmiş olması nedeniyle, hastanın ömür boyu kan sulandırıcı kullanma zorunluluğunu da ortadan kaldırıyor.

Op. Dr. Bedirhan Buğra Bayıcı, yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Aziz Bey'in aort kapağında ileri derecede kireçlenme ve darlık vardı. Bu durum Siverek Devlet Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Cuma Bey tarafından tespit edildi ve ameliyat için birlikte değerlendirmeye aldık. Hastamızın yaşı ve kapak yapısı itibariyle, kalbin kendi zarından hastaya özel kapak yapma işlemi olan Ozaki prosedürüne uygun olduğunu belirledik. Bu operasyon, Şanlıurfa'da ve bölgemizde ilk defa gerçekleştirildi. Ameliyat sırasında yaptığımız kontrollerde, Aziz Bey'in kalp zarından yaptığımız yeni kapağın tamamen normal çalıştığını ve herhangi bir darlık ya da yetmezlik olmadığını gördük."

Ameliyat sonrası yoğun bakımda bir gün geçiren hastanın, şuan servis takibinde olup kısa süre içinde taburcu edilmesi planlanıyor.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum