Harran Devlet Hastanesi ek hizmet binası açılıyor;

Harran Devlet Hastanesi ek hizmet binası açılıyor

6 Şubat depremlerinde yıkılan Harran Devlet Hastanesi’nin yerine yapılan ek hizmet binası, 2 Eylül’de halkın hizmetine açılacak. İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Solmaz, binada yürütülen çalışmaları yerinde inceledi....

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar gören Harran Devlet Hastanesi, tahliye edilerek yıkılmıştı. Deprem sonrası, hastane hizmetleri Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve Harran İlçe Belediyesine devredilen gençlik ve kültür merkezinde sürdürülüyordu. Şimdi ise Harran’a sağlık hizmetlerinde önemli bir yenilik geliyor.

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Solmaz, ek hizmet binasında devam eden çalışmaları yerinde inceledi ve yeni binanın 2 Eylül Pazartesi günü halkın hizmetine sunulacağını duyurdu. Ek hizmet binası, mevcut alanda sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmayı hedefliyor.

Yeni ek bina, prefabrik olarak 20 yatak kapasiteli bir yataklı servis, poliklinikler, Hemodiyaliz ünitesi, yemekhane ve diş poliklinikleri gibi bölümleri içeriyor. Binanın tefrişatı tamamlanarak hizmete açılacak. Ek hizmet binasıyla birlikte mevcut acil servis alanında da kademeli tadilat çalışmalarına başlanacak.

Ayrıca, Harran halkının 100 yataklı yeni bir hastaneye kavuşması için inşaat çalışmaları hızla devam ediyor. Yeni hastane, bölgedeki sağlık hizmetlerini daha da güçlendirecek.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum