Şanlıurfanın bağrından bir ses daha doğuyor;

Şanlıurfanın bağrından bir ses daha doğuyor

Uzun yıllardır müzikle uğraşan Onur DEMİR’in adı son günlerde sıkça duyulmaya başlandı....

İstanbul başta olmak üzere metropol kentlerde sahneler alan Onur DEMİR son günlerde adından sıkça söz ettirmeye başladı. Sosyal medya platformlarında kamu oyunun da beğenisine sunduğu müzik yapıtlarının büyük kitlelere ulaşmasıyla Şanlıurfalı işletmecilerin de markajına giren Onur DEMİR bu aralar Şanlıurfada da çeşitli mekanlarda sahne alıyor. Müzik severler ise “Şanlıurfanın bağrından yine bir ses daha doğuyor.” diyorlar.



ONUR DEMİR KİMDİR? 

MÜZİK HAYATINA NASIL BAŞLAMIŞTIR?

Onur DEMİR 1994 yılında Şanlıurfa'da doğdu. Baba tarafı Aslen Diyarbakır Çermiklidir. Küçük yaşlarda müziğe karşı duyarlılığı ve hassasiyeti ile dinlediği duyduğu her şarkıyı enstrümantal çalışmaları farklı melodileri dikkatle dinliyor analiz ediyordu. İçten gelen bir duyguyla eserlerdeki sazların birbirine verdiği cevaplarına yorumcunun nağmelerine kendini kaptırıyordu. Öğrendiği şarkıları günlük yaşamında arkadaşlarıyla oyunlar oynarken çocukluk arkadaşlarını etrafına toplayıp onlara şarkılar söylüyordü. Burada en büyük etki, Onur DEMİR’in babasının bağlama çalıyor olmasıydı. Bu da evin içinde sürekli melodiler ezgiler duyulmasına sebep oluyordu. Şanlıurfada öğrenim görürken 5. Sınıfta öğretmeni Lütfi Ağırağaç sayesinde müziğe ilk adımını atmış oldu. Sesini keşfeden Lütfi hoca, Onuru yıl sonu okul etkinliğinde kalabalık bir topluluk önünde sahneye çıkardı. Henüz 12 yaşındaki Onur için bu olay ilerideki müzik serüveni için bir başlangıçtı. Çünkü artık Onur da dikkatini kendindeki müzik yeteneğine verdi. Bir kaç yıl içinde kendi kendine bağlama çalmayı da öğrendi. Artık hem çalıyor hem de söylüyordu. Onur DEMİR 17 yaşında sahnelere çıkmaya başladı. Çeşitli orkestralarda bağlama çaldı ve sahne deneyimi kazandı. Bir kaç yıl sonrada kendine bir saz ekibi kurarak sahnelerde şarkı söylemeye başladı. Sazıyla sözüyle söylediği türkülerle dinleyicilerin  takdirini kazanıyordu. Adını kitlelere duyurmak için albüm denemeleri oldu. Kendi bestelerinden ve Murat Arslan, Memduh Baydilli, Ali Görmüş, Mehmet Salih Çağatay, Ali Akçeken, Ömür Topal gibi şair ve bestecilerin eserlerine düzenlemeler yaptı. Aranjörlük yeteneğine de sahip olan Onur DEMİR eserlerini evinde kurduğu stüdyoda hazırlıyor. Bağlama piano ud cümbüş gibi enstrümanları çalıyor.


Şu an halen sahne hayatına devam eden Onur DEMİR çeşitli mekanlarda arabesk fantazi halk müziği türlerinde şarkılar söylüyor. Bir taraftan da aranje çalışmalarına devam ederek müzik yönetmenliği yapıyor yeni besteler yeni şarkılar yazıyor dinleyicilerinin gönlünde taht kurmak istiyor.


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum