Viranşehir Adliyesi'nde avukata saldırı: 2 gözaltı;

Viranşehir Adliyesi'nde avukata saldırı: 2 gözaltı

Viranşehir Adliyesi'nde bir avukat saldırıya uğradı. Saldırıya ilişkin 2 şüpheli gözaltına alınırken, Şanlıurfa Barosu da saldırıyı kınadı....

VİRANŞEHİR- Olay, Viranşehir Adliyesi'nde meydana geldi.

Dava dosyasını incelemek için adliyeye giden avukat Yusuf Kudin, burada karşılaştığı husumetlisi E.A. ve yanındaki bir kişinin saldırısına uğradı.

Adliyedeki polisler duruma müdahale etti. Saldırıya ilişkin 2 şüpheli gözaltına alındı.

KUDİN: SALDIRMAYA BAŞLADI

Artı Gerçek'ten Ali Güzel'e konuşan avukat Yusuf Kudin, olaya ilişkin şunları söyledi:

"Ben mesleğimi icra ederken husumetli olduğum şahıs tarafından saldırıya uğradım. Sabah bir müvekkilimin dosyasını incelemek için savcılık katına çıktım. Dosyayı inceledikten sonra tekrar polis arkadaşlara verdim. Arkamı döner dönmez daha önceden de husumetli olduğumuz E.K. adlı şahıs bana direkt küfürler ederek 'neye bakıyorsun' dedi. Ben de 'sen ne diyorsun' dedikten sonra saldırmaya başladı. Akabinde yanında ismini bilmediğim şahıs da bana saldırdı. Saldırı sırasında meşru müdafaa hakkımı kullandım ve ardından polisler araya girerek beni ve onları tuttu. Şu anda iki şahıs da gözaltında."

“SAVUNMAYA SALDIRIYI KABUL ETMİYORUZ!”

Şanlıurfa Barosu, Viranşehir Adliyesi'nde görev yapan avukatlardan avukat Yusuf Kudin’in, adliye binası içinde E.K. isimli bir şahıs tarafından fiziki saldırıya uğramasına tepki gösterdi.

Şanlıurfa Barosu’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 “savunmaya saldırıyı kabul etmiyoruz! Baromuz avukatlarından Av. Yusuf Kudin Viranşehir Adliyesi içerisinde görevini ifa ettiği sırada E.K isimli şahsın fiziki saldırısına maruz kalmış ve yaralanmıştır. Mesleğimizi icra ettiğimiz Adliye Binaları içerisinde dahi güvende olamadığımız şiddete maruz kaldığımız mesleki kimliğimizin, yaşam hakkımızın ve vücut bütünlüğümüzün tehlike altında olduğu bir adalet düzeni içerisinde yurttaşların hak arama özgürlüğü güvencesinden bahsedilemeyecektir. Son bir kaç ay içerisinde avukata yönelik şiddete ilişkin tavrımızı ve taleplerimizi dile getirmemize rağmen avukata yönelik şiddete karşı yeterli koruyucu tedbirler alınamamış bununla ilgili somut hiç adım atılamamıştır. Meslektaşımıza yönelik saldırıyı gerçekleştiren kişi hakkında güvenlik tedbirlerinin etkin bir şekilde uygulanması adına süreç hassasiyetle baromuz tarafından takip edilmekte olup meslektaşımız Av.Yusuf KUDİN ile dayanışma içerisinde olacağımızı belirtiyoruz”.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum