Mikroçipli hayvanların kayıt süresi uzatıldı;

Mikroçipli hayvanların kayıt süresi uzatıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 31 Aralık 2022 tarihinden itibaren kedi ve köpekler için zorunlu hale getirilen mikroçip uygulaması, Şanlıurfa dahil 81 ilde 2025'e kadar uzatıldı....

 Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, sahipli kedi ve köpeklerin kimliklendirilmesi için tanınan sürenin 2025 tarihine kadar uzatıldığını açıkladı.

 Kedi ve köpeklerin kimliklendirilmesi ve mikroçip uygulamaları,  İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri ile serbest veteriner hekimler tarafından yürütüldüğü belirtildi.

 Belirtilen tarihten sonra 6 aylıktan büyük hayvanların kayıtları, cezai yaptırım uygulandıktan sonra gerçekleştirilebilecek.

 Çip uygulaması ile Ev Hayvanı Kayıt Sistemi’ne (PETVET) hayvanın adı, pasaport numarası, türü, ırkı, cinsiyeti, rengi, doğum tarihi, sahibinin adı, bulunduğu il, ilçe, köy/mahalle, acil durumda ulaşılabilecek kişi bilgileri ile birlikte aşı, sahip değişikliği, kayıp ve hayvana yapılan operasyon bilgileri de kaydediliyor.

 Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Her yaştan kedi ve köpeklerin mikroçip takılarak kayıt altına alınması işlemleri 2025 yılı sonuna kadar devam edecektir. Belirtilen tarihten sonra 6 aylıktan büyük hayvanların kayıtları cezai yaptırım sonrasında gerçekleştirilebilecektir. Evcil hayvanlarınızı kaydettirebilmek amacıyla İlçe Müdürlüklerimize ve Serbest Veteriner Hekimlere başvurunuz.”

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum