Şanlıurfa’da gençler hem öğreniyor hem de eğleniyor;

Şanlıurfa’da gençler hem öğreniyor hem de eğleniyor

Şanlıurfa’da yaz Kur’an kursları renkli görüntülerle sahne olmaya devam ediyor. Öğrenciler, 16 Ağustos günü sona erecek olan eğitimlerde hem öğreniyor hem de eğleniyor....

Bu yıl 2 bini aşkın camide yaklaşık 90 bin öğrenci ile eğitimlere başlandı. Yaz Kur’an kurslarında düzenlenen etkinliklerle öğrenciler eğlenmeye devam ediyor. Bozova İlçesinde düzenlenen piknik programı ile öğrenciler gönüllerince eğlendi. 

Bozova Atgüden Mahallesinde düzenlenen piknik etkinliğine İlçe Müftüsü Ömer Faruk Şahinalp da eşlik etti. Düzenlenen programda öğrencilere ‘’Çevre Bilinci’’ konusu anlatıldı.

Ceylanpınar İlçesinde yaz Kur’an kurslarında eğitim alan öğrenciler arasında ‘’Siyer-i Nebi’’ yarışması düzenlendi. ‘’Bu Yarışmanın Kaybedeni Yok’’ sloganıyla Ulu Camii’nde düzenlenen yarışmaya 27 öğrenci katılım sağladı. 50 sorunun yöneltildiği sınav sonunda tüm öğrencilere hediyeler verildi.

Akçakale İlçesinde de yaz Kur’an kurslarında eğitim alan öğrencilerin bilgilerini pekiştirmek amacıyla ödüllü bilgi yarışması düzenlendi. Merkez Fakirullah Camii'nde düzenlenen yarışmaya 45 öğrenci başvurdu. Yarışmada dereceye giren öğrencilere hediyeler verildi.

Akçakale İlçe Müftüsü İbrahim Sancar, öğrencilerin eğitim süreci boyunca yeni bilgilerle tanıştığını belirterek, "Bugün dini bilgiler yarışması yapmak üzere öğrencilerimiz sınava katıldı. Türkiye Diyanet Vakfı  Akçakale şubesi tarafından ödül verildi. İnşallah çok güzel bilgiler öğrenildi. Hem Kur’an-ı Kerim hem Siyer-i Nebi, ahlak ve temel dini bilgiler bu kurs döneminde verildi. Bütün hocalarımıza çok teşekkür ediyoruz. İnşallah dinimizin bu güzellikleri öğrendikten sonra da milletimize, memleketimize ve alemi İslam’a çok güzel nesiller yetişecek. Öğrencilerimize başarılar dileriz."ifadelerini kullandı.

 

BİHA

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum