Siverek Belediye Başkanı Ali Murat BUCAK;  “En Büyük Hayalim Sosyal Belediyecilik”;

Siverek Belediye Başkanı Ali Murat BUCAK; “En Büyük Hayalim Sosyal Belediyecilik”

Siverek Belediye Başkanı Ali Murat BUCAK, başkanlığı devraldığı üç aylık süreci değerlendirdi....

Başkan Ali Murat BUCAK’a gazeteci İbrahim Halil ÖZÇINAR son üç ayda Siverek Belediyesi olarak yaptıkları hizmetleri, sağlanan istihdam alanlarını, sanat ve sporla ilgili faaliyetleri sordu. Siverek Belediye Başkanı Ali Murat BUCAK ise şunları söyledi.

“ Geride bıraktığım uzak olduğum on yıllık sürede Siverek'te çok şey değiştiğini ve bu ilk üç ayda özellikle belediyecilik anlamında ben daire amirlerime ve yeni oluşturduğum müdürlere ve birimlere önce ne istediğimi anlatmaya çalıştım.

Buna bağlı olarak da çoğu personeli tanıdığım için daha önce yapmış oldukları başarılı olan projeleri de göz önüne alarak eksik bulduğum yerlerden örneğin öncelikle millet lokantası daha önce ücretsiz olarak hizmet ediyordu.

Millet lokantamız yine hizmette ama cüzzi ücretlerde ve esnafımızı zora sokmayacak meblağlarla çalışıyor. Kasabımız zaten vardı onu biraz daha etkinleştirerek fiyat politikaları üzerinde daha etkin olabilmesi için daha etkin çalışması yönünde yönlendirdik ve üç ay içerisinde sadece şehrimiz için daha iyi yaşanılabilir daha güzel bir şehir için olması gerekenler olacak zaten, ondan sonra eksiklerimizi değerlendirip eksiklerimiz için ve yeni yapacaklarımız için projeler oluşturup bunları hayata geçirmek için birebir amirlerimle toplantılarda yaptığımız istişarelerde Siverek'in olmazsa olmaz hamam kültürünü kadınlar için ve erkekler için hizmete sunacağız ve şu anda onun projelerini verdik projeyi bitirdik onu da harekete geçireceğiz.

Son tahlilde hamam projesinde İhale aşamasına geldik ve biliyorsunuz yine bu depremden dolayı Siverek belediyesi hizmet binası da yüksek riskli olduğu için de oturulamaz hale geldi.

Yeni belediye binası için 23 dönümlük bir yer bulup orada yeni belediye başkanlığı binasını etap etap yeni bir proje ile oluşturacağız o projeyi hayata geçireceğiz yine sadece belediye başkanlığı binası yapmak için de Çevre ve şehircilik Bakanlığından da 20 milyon destek aldık ihale için projeyi hazırladık onlar da ihale aşamasında yani hem kadın ve erkek hamamları ihalesi hem Belediye Başkanlığı binası ihalesi ve şimdi tabi bunların hem yapım işi hem finans yönünden dolayı hem de projenin hazırlanma aşaması da tabi biraz süre alacak gönül ister ki böyle dokununca her şey birden değişsin ama hem bütçe hem proje hem insan kaynağı elimiz elverdiğince hazırlığımızı yapıp milletimizin hizmetine sunmaya devam edeceğiz.

Bizim için en önemli konu sosyal belediyeciliktir.  Siverek Belediyesi olarak en büyük hayalim sosyal belediye olmaktır. Ama bunları yaparken asıl belediye görevlerimizi de ihmal etmemeye çalışıyoruz.

Yaklaşık 70 milyon TL civarında sadece Siverek merkezde caddelerde yama çalışması yapıldı yani kullanılamayan yollarda sadece çukurlar doldurmak için 70 milyon TL bütçeyle yollarımızı onardık.

Yine eski Siverek diye tabir ettiğimiz tarihi özelliği olmayan ama çok eski evler yani üstü toprak, direkli evlerimiz var bunların çoğu zaten boşaltılmıştı bunlar madde bağımlılarının yuvası olmuştu ve kimlerin yatıp kalktığı belli olmayan yerlerdi çok hızlı bir şekilde merkezde bu yerleri tespit ettik ve oranın temizlik işlerine başladık yani yıkımına özellikle Hasan Çelebi mahallesi çok ciddi manada risk oluşturuyor ve aynı zamanda çocuklarla yetişkinler içinde hayati risk teşkil edebilecek durumlar vardı.

Bunları da ortadan kaldırmak için onların barınaklarını ve bağımların toplandığı yerleri ortadan kaldırmak için buraların yıkımını gerçekleştirdik en azından burada huzuru da tahsis etmiş olduk. Bir diğer yapacaklarımız da sanat alanında Projeler ve bir belediye konservatuarı  benim hayallerimden biri piyano kurslarına ondan sonra drama oyunlarının oynandığı büyük salonları çok iyi hocaların yetiştirdiği yüzlerce öğrencilerin olduğu bir konservatuvar benim hayalim bunun için bir yerden başlamak gerekiyor önce belediye kültür işleri müdürlüğü içerisinde resim kursu piyano kursu ondan sonra halkoyunları kursuna başladık hocalarımız da şimdi ders vermeye başladılar tarihi Gümrükhan'da Seramik kurslarımız vardı ebruli sanatı kursu vardı karakalem çizimleri vardı evet onlar da şimdi hayata geçti bundan önce bir telkari kursumuz vardı belki onu da yine bir maliyet çalışması yapıp hayata geçirmeye çalışacağız biz bunları yaparken de işin daha profesyonel daha etkili olabilmesi için belediye konservatuarı kurmayı düşünüyoruz bu da yine bizim mevcut gençlik merkezi içerisinde Belediyenin öncülüğünde hem bakanlık nezdinde hem Karacadağ kalkınma ajansı hibe programları oluşturup hibe programları çerçevesinde kurslar açıp bunu kültür merkezimizde değerlendirip orada sınıflar oluşturursak Bence artık bu hayal olmaktan çıkacak şimdi bir işe başlamak zaten işin yarısıdır işin yarısı bana göre bitti bakalım bundan sonraki süreç ne gösterir ama bir yıl içerisinde yine aynı söylediğim gibi inşallah bu hayata geçmiş olacak ve iyi verim almış olacağız spor anlamında da şimdi biliyorsunuz elimizde bir tek Siverek Belediyespor var Belediyespor içinde çalışmalarımız yine devam ediyor yönetim kadrosu değişti. Bizde başarı mutlaka önemli galibiyetler mutlaka önemli Şampiyonluklar mutlaka önemli ama altyapı daha önemli yani başarısız olunabilir galibiyet alamaya biliriz kümeden düşmüş olabiliriz ama önemli olan altyapıda futbolcuların ya da sporcuların yetişmesidir. Atletizm anlamında da şimdi bunun için yine çalışmalarımız devam ediyor kulüple ilgili çalışmalarda şu anda mevcutta zaten halı sahalarımız var kulüp binamızı bulduk mevcut parkımız var şu anda Urfa yolu üstünde orada parkın içerisinde kulüp binamızı yapacağız zaten bina var tadilattan geçecek yanına antrenman sahaları yapılacak kulüpteki sporcularımız orada olmuş olacak aynı zamanda altyapı için hocalarımız da orada çocuklara eğitim verecek onları da kısa sürede yine hayata geçirmeye çalışacağız kulüp yönetimini oluşturduk onlar da var gücüyle çalışıyorlar yine ama önemli olan ne tabi ki Finansman ve kalifiye eleman maalesef bizim bölgemizin en büyük problemi insan kaynağı olmaması ama bunları aşacağız.

Ve son olarak yerel seçimlerden sonra Siverek halkı bizim belediyecilik dönemimiz için anladığım kadarıyla büyük umut bağladılar kısa sürede her şeyi istiyorlar şimdi kuvvette salavata bağlı o yüzden biz de elimizden geleni yapıyoruz çalışıyoruz biraz sabır istiyorum biraz zaman istiyorum. “ dedi ve sözlerini bitirdi.


Kaynak:

İlgili Konular :
,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum