Okullarda yeni dönem!;

Okullarda yeni dönem!

Milli Eğitim Bakanlığı, 2024-2025 eğitim öğretim yılı için önemli bir yenilik duyurdu. Artık ilkokul birinci sınıf ve ortaokul beşinci sınıf öğrencilerinin şubeleri, tamamen e-Okul sistemi üzerinden kura yöntemiyle belirlenecek. Bu uygulama, eğitimde daha şeffaf ve adil bir sistem oluşturma hedefi taşıyor....

Yeni kayıt yaptıran ilkokul öğrencilerinin şube ve öğretmenleri, 28-30 Ağustos tarihleri arasında yapılacak kura ile belirlenecek. Ortaokul beşinci sınıfa geçiş yapan öğrenciler de aynı sistemden faydalanacak. Veliler, çocuklarının şube değişikliği talep etmek istediklerinde, okul yönetimine yazılı başvuru yapabilecekler. Ancak, bu değişiklik yalnızca rehberlik servisinin hazırlayacağı gerekçeli rapor ve okul yönetiminin onayı ile bir kez gerçekleştirilebilecek.

E-Okul sisteminin bu süreçteki rolü, şube yerleştirme işlemlerinin daha adil ve tarafsız bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlamak. Bu sayede, velilerin şüpheleri ortadan kaldırılacak ve olası manipülasyonların önüne geçilecek.

Bakanlık, tüm valiliklere konuyla ilgili resmi yazılar göndererek, şube yerleştirme işlemlerinin yasal çerçeveler içinde yürütülmesini istedi. Valiliklerin, okulların bu süreçte sorun yaşamamaları için gerekli önlemleri almaları gerektiği vurgulandı.

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum