Ormanların sağlık durumları inceleniyor;

Ormanların sağlık durumları inceleniyor

Şanlıurfa Orman Bölge Müdürlüğü tarafından ormanlardaki ağaçların sağlık durumlarının belirlenmesi için çalışma başlatıldı....

Şanlıurfa Orman Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanı içerisindeki Orman ekosistemlerinin izlenmesi programı kapsamında çalışma başlatıldı.

Ormanlarda seviye I ve seviye II gözlem alanlarında taç durumu ve hasar etmenleri görsel değerlendirme çalışmaları yapılıyor.

Ayrıca gözlem yapılan ağaçlarda ağaçların tacında ibre-yaprak kayıp durumları, tüm ağaçlarda hasar durumu (biyotik ve abiyotik zararlılar) tespiti gerçekleştiriliyor.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Şanlıurfa Orman Bölge Müdürlüğü şu bilgilere yer verdi;

“Şanlıurfa Orman Bölge Müdürlüğümüz sorumluluk alanı içerisinde; Orman Ekosistemlerinin İzlenmesi Programı (ICP ) kapsamında Seviye I ve  Seviye  II  gözlem  alanlarında  Taç  Durumu  ve  Hasar  Etmenleri  Görsel Değerlendirme çalışmaları ile birlikte gözlem yapılan ağaçlarda ağaçların tacında ibre-yaprak kayıp durumları, tüm ağaçlarda hasar durumu (biyotik ve abiyotik zararlılar) ormanlarımızın sağlık durumları ortaya konulmak üzere arazi çalışmalarına başlanılmıştır”

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum