Şanlıurfa’da sıcaklıklardan dolayı esnafın işi düştü;

Şanlıurfa’da sıcaklıklardan dolayı esnafın işi düştü

Şanlıurfa’da da hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Vatandaşların bu bunaltıcı havalarda dışarı çıkmaması nedeniyle kentte iş yapan esnafların satışlarında düşüşler yaşandığı görülüyor. Esnaf çareyi geç saatlere kadar çalışmakta arıyor....

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Şanlıurfa'da etkili olan sıcaklıklar, esnafı da olumsuz etkiliyor.

Şanlıurfa’da sıcak havalardan dolayı vatandaşlar gündüz dışarı çıkmayı tercih etmiyorlar. Vatandaşların çıkmaması özellikle çarşıda bulunan esnafların satışlarını etkiledi.

Eyyübiye ilçesi Sarayönü Caddesinde kuruyemiş satışı yapan İsmail Deniz ve dondurma satışı yapan Zeki, sıcaklıklardan dolayı iş yapamadıklarını belirtti.

Sıcak hava koşullarının hem işlerini hem de ürünlerini etkilediğini belirten Şanlıurfa esnafı, ürünlerini taze tutmak için günlük olarak azar bir şekilde temin ettiklerini kaydetti.

ÖĞLE SAATLERİNDE İŞ YAPILMIYOR

Vatandaşların genellikle akşamüstü alışveriş yapmak için dışarı çıktığını ifade eden Kuruyemişçi Deniz, şunları söyledi:

“Gerçekten sıcak bir memleketimiz var. Sıcaklardan dolayı insanlar etkileniyor. Sabah saatlerinde biraz hareketlilik oluyor. İnsanlar öğle saatlerinde kesinlikle dışarı çıkmayı tercih etmiyorlar. İnsanlar daha çok akşamüzeri güneş battıktan sonra veya batmaya yakın alışveriş yapmayı tercih ediyorlar. Tabi buda bizim işimizi etkiliyor. Sabah açılış ve akşam kapanış saatlerimizi de ekiliyor. Normalde saat 08.00 ile 20.00 saatleri arasında açık olmamız gerekirken biz, sabah 10.00’da açıyoruz akşam 10.00 ile 11.00’e kadar mecbur burada dükkânımızda bekliyoruz.”

“İŞLETMEMİZDE KLİMAMIZ 7/24 ESASINA GÖRE AÇIK VE SÜREKLİ ÇALIŞIYOR”

Ürünlerin sıcak havalarda olumsuz etkilendiğini kaydeden Deniz, “İşletmemizde kuruyemiş ve şekerleme çeşitleri olduğu için klimamız 7/24 esasına göre açık ve sürekli çalışıyor. Ürünlerimizi bu şekilde muhafaza etmeye çalışıyoruz. Ürünlerimizi de daha az ve taze bir şekilde temin etmeye çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

ZEKİ: HAVANIN SICAK OLMASI İŞİMİZİ ÇOK ETKİLİYOR

Sıcak havaların satışları kötü yönde etkilediğini belirten Hasan Zeki, “Havanın sıcak olması öğle saatlerinde işimizi çok etkiliyor. Öğle saatlerinde işimiz baya azaldı. Akşamları yoğunluk olmaya başladı. Sıcaklık işimizi bu şekilde etkiledi. İş yerini sabahları biraz daha geç açıp geceleri ise biraz daha geç saatlerde kapatmaktayız. Dondurma ve tatlıları bu sıcak havalarda muhafaza etmek zor oluyor. Ürünlerimizi günlük yapıp bitirmeye çalışıyoruz. Ürünlerimizi günlük olarak getirdiğimiz için ister istemez bunun bize maliyeti de oluyor. Klimalar ve dolaplar hiç durmadan çalışıyor. Belli bir müddet sonra dolaplar da bir süreden sonra bozulmaya başlıyor. Sıcaklar bizleri baya etkiliyor. Sıcak havalar maliyetleri de artırıyor.” şeklinde konuştu.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum