Şanlıurfa Umke Lojistik depolarının kapısını kameralara açtı;

Şanlıurfa Umke Lojistik depolarının kapısını kameralara açtı

Şanlıurfa UMKE ekipleri, 6 Şubat depremlerinde gösterdikleri performans ve lojistik desteğiyle bir kez daha takdir topladı. İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı UMKE Birim Sorumlusu Murat Alpay tarafından kameralara açılan lojistik depoları, depremde kullanılan tüm ekipman ve araçların yer aldığı zengin bir envantere sahip....

Şanlıurfa, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve "asrın felaketi" olarak nitelendirilen depremlerin ardından, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ekipleri, Hatay İskenderun'da kurdukları sahra hastaneleri ile 7/24 sağlık hizmeti sunmaya devam etti. Bu süreçte seyyar hastaneler ve acil müdahale üniteleri ile şehir merkezi dışındaki köy ve mahallelere de sağlık hizmetleri götürdü.

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı UMKE Birim Sorumlusu Murat Alpay, Şanlıurfa UMKE Lojistik depolarının kapılarını basına açarak, depolarında bulunan geniş lojistik envanterler hakkında bilgi verdi.

Bakanlık tarafından sağlanan lojistik destek kapsamında, depolarda 1 tam donanımlı ağır iklim sahra hastanesi seti, personel barınma seti ve şişme çadır seti bulunuyor. Sahra hastanesinin tam kapasite ile kurulumu için gereken süre 48 saat olarak belirtildi. 

Ayrıca, UMKE'nin hizmet araçları arasında 6 adet 4x4 UMKE aracı, 1 adet acil müdahale aracı, 1 kamyon, 1 TIR ve mobil poliklinik TIR’ları yer alıyor. 20 adet personel barınma konteynırı ve 3 adet cerrahi müdahale konteynırı da mevcut.

Murat Alpay, UMKE’nin 21 yıldır kesintisiz olarak hizmet verdiğini ve her geçen gün büyümeye devam ettiğini vurguladı. Yüzyılın felaketi olarak anılan depremler sonrası, Şanlıurfa UMKE ekipleri, il genelinde yanı sıra Hatay ve Adıyaman illerinde de önemli sağlık hizmetleri sunmaya devam ediyor.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum