İsotta rekolte belli oldu!;

İsotta rekolte belli oldu!

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Eyyüpoğlu, Türkiye’de yetişen biberin yüzde 41’inin Şanlıurfa’da yetiştiğini belirterek, 2024 yılı için isot üretiminde 120 bin tonun üzerinde bir rekolte beklediklerini açıkladı....

Şanlıurfa’nın kavurucu sıcakları, Türkiye’nin en lezzetli biberlerinin yetişmesine zemin hazırlıyor. Sofralarımıza acı bir tat katan isotta rekolte belli oldu.

Türkiye genelinde isot üretiminin yüzde 41’ini karşılayan bu bereketli şehir, hem yurt içinde hem de yurt dışında damakları şenlendiriyor.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Eyyüpoğlu, biber hasadının başladığına dair sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 2024 yılında isot üretiminde 120 bin tonun üzerinde bir rekolte beklendiğini açıkladı.

Eyyüpoğlu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

“Alın teri, bereket ve üretim. ’Şanlıurfa’mızın bereketli topraklarında biber hasadı başladı...  - 30 bin dekar biber alanı ile Türkiye'de yetişen biberin yüzde 41’i Şanlıurfa’mızda üretiliyor. - 2024 yılında 120 bin ton üzeri rekolte beklentisi. - En fazla üretim yapan 1. şehiriz. - İlimizde 10 adet isot işleme fabrikasi bulunuyor. Şanlıurfa’mız için üretiyoruz, Türkiye'miz için üretiyoruz...”

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum