Şanlıurfalı fıstık üreticileri bu habere dikkat!;

Şanlıurfalı fıstık üreticileri bu habere dikkat!

Şanlıurfa’da “yeşil altın” olarak bilinen fıstığın hasadı sürüyor. Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde görevli ziraat mühendisleri, hasat sürecinde verim kayıplarını önlemek için sahada tarım işçilerine rehberlik ediyor....

Şanlıurfa'nın vazgeçilmez lezzeti, yeşil altın olarak bilinen fıstık hasadı tüm hızıyla devam ediyor. Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde görevli ziraat mühendisleri, bu süreçte verim kayıplarını önlemek amacıyla tarım işçilerine önemli bilgiler aktarıyor.

Ziraat Yüksek Mühendisi Mehmet Tekçe, hasat sırasında sürgünlerin korunmasının kritik olduğunu vurgulayarak, “Sürgünlerin kırılması, gelecek yılki verimi olumsuz etkileyebilir. Bu nedenle işçilerimize sürgünlerin korunmasının önemini anlatıyoruz” dedi.

TEKÇE: 180 BİN TON REKOLTE BEKLİYORUZ

Ziraat Yüksek Mühendisi Mehmet Tekçe, "Don olaylarının olmaması ve yağışların yeterli olması sayesinde verimde büyük bir artış oldu. 45 milyon fıstık ağacıyla Türkiye'deki üretimin yüzde 45'ini karşılayan Şanlıurfa'da bu yıl 180 bin ton rekolte bekliyoruz" dedi.

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum