YKS tercihleri bugün sona erecek!;

YKS tercihleri bugün sona erecek!

YKS tercihleri için ÖSYM tarafından tercih süresinin uzatıldığı duyuru yapılmıştı. Yapılan duyuruya göre 4 Ağustos 2024 (bugün) saat 23.59’a kadar adaylar tercih yapabilecek....

8-9 Temmuz 2024 tarihinde gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonrası adaylar için belirlenen tarihte tercih süreci başlamış ÖSYM’den gelen duyuru ile tercih dönemi uzatılmıştı.

Adaylar İçin YKS tercih günü en son hangi gün? Adaylar nasıl tercih yapacak? İşte detaylar…

ÖSYM'DEN SÜRENİN UZATILMASI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından, 8-9 Haziran'da gerçekleştirilen ve 25 Temmuz 2024’te adayların tercih süreci başlayan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için tercih döneminin uzatıldığını açıklamıştı.

2 Ağustos 2024 tarihinde sona ermesi beklenen tercih süresinin 4 Ağustos 2024 tarihinde ertelenmesi ile ilgili ÖSYM’den yapılan açıklamada,

“Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın, 6 Şubat 2023  tarihi  itibarıyla  ikamet  bilgisi depremden etkilenen il haricinde olmakla birlikte bu illerdeki ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören adayların  da  depremzede  aday  kontenjanından  yararlanabilmesine ilişkin kararı gereği, ilgili adayların depremzede aday kontenjanından faydalanma durumları güncellenmiş olup 2024-YKS tercih işlemleri 4 Ağustos 2024 tarihi saat 23.59’a kadar uzatılmıştır.” ifadeleri yer aldı.

YKS TERCİHLERİ BUGÜN SONA ERİYOR

Yapılan açıklamaya göre adaylar tercihlerini, 25 Temmuz-4 Ağustos tarihleri arasında, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden yapabilecek.

Tercih işlemleri, 4 Ağustos 2024 (bugün) saat 23.59’da sona erecek.

ADAYLAR YKS TERCİHLERİNİ NASIL YAPACAK?

YKS tercihlerini yapacak olan adaylar, tercihlerini kılavuzda yer alan kurallara göre ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" adresinden T.C. kimlik numarası ve şifreleri ile veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından bireysel olarak yapacak.

Tercih yapacak adaylar, 2024-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunu dikkate alarak tercihlerini bu bilgiler doğrultusunda yapacak.

Adaylar, ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" adresindeki açıklamalar doğrultusunda tercih işlemlerini tamamlayacak. Tercih işlemi, ekrandaki uyarılara göre sonlandırılacak. Başvuru merkezlerinden ise tercih işlemi yapılmayacak. ÖSYM'ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacak. Sadece elektronik ortamda yapılacak tercihler işleme alınacak.

 

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum