Resmi Gazete’de yayımlandı: En düşük emekli maaşı değişti;

Resmi Gazete’de yayımlandı: En düşük emekli maaşı değişti

En düşük emekli maaşının 12 bin 500 liraya yükseltilmesiyle ilgili vergi paketi düzenlemesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Yurt dışına çıkış harcı ise 150 liradan 500 liraya çıkarıldı. 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe giren bu düzenleme ile birlikte, emeklilere Temmuz ayı için 2 bin 500 liralık fark ödemesi yapılacak. Ayrıca, yeni vergi düzenlemeleri usulsüzlük yapanlara ağır yaptırımlar getirecek....

Yeni düzenlemeyle birlikte 10 bin lira olan en düşük emekli maaşı, 1 Temmuz itibarıyla 12 bin 500 lira olarak uygulanacak. Temmuz ayında aylıklarını alan emeklilere, yakın zamanda 2 bin 500 liralık bir fark ödemesi yapılacak.

YENİ VERGİ PAKETİ YÜRÜRLÜĞE GİRDİ
Yeni vergi paketi ile birlikte usulsüzlük yapanlara daha ağır cezalar uygulanacak. Gelir beyanı ile gerçek hasılatı arasında yüzde 20 fark bulunan mükellefler izaha davet edilecek.

Düzenleme ile işverenlere emekli çalışan için ödenen 5 puanlık destek primi kaldırıldı. Kamu-özel işbirliği şirketlerinden alınacak vergi oranı ise yüzde 30’a yükseltildi.

YURT DIŞI ÇIKIŞ HARCI 500 TL OLDU
Yurt dışına çıkış harcı 150 liradan 500 liraya çıkarıldı ve bu miktarın her yıl değerleme oranına göre artırılması planlanıyor.

Ayrıca, kanun kapsamında tüm sendikalı memurlar toplu sözleşme ikramiyesi olarak 641 lira alacak.

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum