Coşkun: Soykırımın özrü olmaz, hesabı olur;

Coşkun: Soykırımın özrü olmaz, hesabı olur

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen İl Başkanı İbrahim Coşkun, Srebrenitsa soykırımını "Avrupa'nın orta yerinde Batılı ülkelerin desteği ve Birleşmiş Milletler'in göz yummasıyla işlenmiş bir soykırım" olarak nitelendirdi. Genç, yaşlı, kadın, erkek ve çocuklardan oluşan 10 bin Boşnak'ın katledilmesine tepki gösteren Coşkun, "Batılı ülkeler, ikiyüzlü tutumlarını örtmek için soykırımın yıl dönümünde timsah gözyaşı döküp kurbanları anmaktan geri durmasa da soykırımın gerçek faili oldukları hakikatini gizleyemez" dedi....

Memur-Sen ve Eğitim- Bir-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun, Srebrenitsa katliamının yıl dönümü dolayısıyla bir açıklama yayımladı.

Coşkun açıklamasında Srebrenitsa'yı "Avrupa'nın orta yerinde Batılı ülkelerin desteği ve Birleşmiş Milletler'in göz yummasıyla işlenmiş bir soykırım" olarak nitelendirdi. 10 bin Boşnak'ın katledildiği bu soykırımda Batı'nın rolüne dikkat çeken Coşkun, "Batılı ülkeler, ikiyüzlü tutumlarını örtmek için soykırımın yıl dönümünde timsah gözyaşı döküp kurbanları anmaktan geri durmasa da soykırımın gerçek faili oldukları hakikatini gizleyemez" dedi.

“DAHA FAZLA FİLİSTİNLİ KATLETMELERİ İÇİN ALAN AÇIYOR”

Coşkun, Srebrenitsa'dan daha ağır bir soykırımın ise şu anda Gazze'de yaşandığını vurguladı. 9 aydır devam eden bu soykırımda 16 bin çocuk ve 10 bin kadının hayatını kaybettiğini belirten Coşkun, "Batı, her zaman olduğu gibi, soykırımı görmezden gelerek günümüzün Nazileri olan kan emici Siyonistlere daha fazla Filistinli katletmeleri için alan açıyor" ifadelerini kullandı.

“FAİLLERİNDEN VE DESTEKÇİLERİNDEN HESAP SORULMAYAN HER SOYKIRIM TEKRARLANIR”

Uluslararası Ceza Mahkemesi'ndeki soykırım davasının da engellenmeye çalışıldığını hatırlatan Coşkun, "Bilge kral Aliya İzzetbegoviç, 'Unutulan soykırım tekrarlanır' diyordu. Memur-Sen olarak, Aliya'nın bu tavsiyesine şu tespitin daha eklenmesi gerektiğine inanıyoruz: Faillerinden ve destekçilerinden hesap sorulmayan her soykırım tekrarlanır" dedi.

“SOYKIRIMIN ÖZRÜ OLMAZ, HESABI OLUR”

Coşkun, Kuva-i Milliye'yi savunan bazı kesimlerin Filistinlileri terörist olarak nitelemesini eleştirdi. Bu durumu "tarihten, ecdadından, inancından bihaber bir şuursuzluk örneği" olarak değerlendiren Coşkun, "Büyük Memur-Sen ailesi olarak, soykırım gibi büyük suçların gerçek faili olan Batılı devletleri ifşa etmeyi, hesap sormayı ve yüzleşmeyi soykırım kurbanı Boşnak ve Filistinli kardeşlerimize karşı sorumluluk olarak görüyor, 'soykırımın özrü olmaz, hesabı olur' diyoruz" dedi.

Açıklamanın sonunda Coşkun, Boşnak ve Filistin halklarının yanında olduklarını ve mazlum halkları desteklemeye devam edeceklerini vurguladı. Vatanları uğruna şehit olan Boşnak ve Filistinlileri de rahmetle andı.

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum