SİNAN BEYAZ; "HIRSIZLARA HİÇ Mİ ÇÖZÜM BULUNMAZ!..";

SİNAN BEYAZ; "HIRSIZLARA HİÇ Mİ ÇÖZÜM BULUNMAZ!.."

Dedeosman mahallesi sakinleri her gece madde kullanıcılarının hırsızlıklarından dolayı huzurlarının kaçtığını söylediler....



Mahalle sakinlerinden Sinan Beyaz; Yıllardır her gece mahallelerindeki hırsızlıkların çözümü noktasında Şanlıurfa valiliği başta olmak üzere emniyet  müdürlüğünden bekçi sayılarının arttırılmasını ve gezen devriye ekiplerininde gecede bir iki kez devriye atmalarının yeterli gelmediğini ayrıca mahalleye mobese kameralarının takılmasının hırsızlıkların önüne geçeceğini belirtti. 

Mahalle sakinlerinden Hatice Durak; Her gece saat 01.00 civarı bu olayların başladığını belirten Durak, madde kullanıcı hırsızların avlulu evlerin birbirine bağlı oluşundan dolayı evden eve rahatlıkla geçerek hırsızlık yaptıklarını söyledi. "Geçtiğimiz akşam ben avluda yatıyordum ve cep telefonum yanımdaydı. Lavaboya gidip geldiğimde telefonumun yerinde olmadığını fark ettim. Yetkililere sesleniyorum artık bu evlerde can güvenliğimiz de tehlike altında" dedi. 

Mahalle sakinlerinden Ahmet Mermerkaya; "Artık hırsızlardan dolayı huzurumuz kalmadı evlerde hane halkı olarak nöbetleşe uyuyoruz ve bu durumdan dolayı çok rahatsızız ve korkuyoruz." dedi. 

Dedeosman mahallesi sakinlerinden Hanım Koçak ise yetkililerin bir an önce bu mahallenin madde bağımlılarının sırf madde alabilmek için yaptıkları hırsızlıkların önüne geçmesini istediğini belirtti. Yıllardır bu sıkıntıyla baş başa kaldıklarını ve dar gelirli vatandaşların mecburiyetten burada ikamet ettiğini belirterek bir çok mahalle sakininin de can güvenliği ve ev eşyalarının çalınma korkulardan dolayı evlerini terk edip başka yerlere taşındıklarını söyledi.

Özel Haber: Dilara HATİPOĞLU


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum