Birecik’te hasar tespit çalışması başladı!;

Birecik’te hasar tespit çalışması başladı!

Şanlıurfa’da hafta sonu meydan gelen fırtına ve yağmur birçok fıstık ağacını kökünden söktü. Yüzlerce çiftçi fırtına nedeniyle büyük zarar gördü....

Kentte hafta sonu yaşanan fırtına birçok bölgeyi etkilediği gibi Birecik’te kırsal mahalleleri de etkiledi. Fırtınanın etkili olduğu fıstık tarlasında ağaçlar, kırılıp devrildi.

Birecik Kaymakamı Mustafa Gürbüz, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Kandamar ile birlikte ilçede meydana gelen fırtınada fıstık ağaçlarını sökmüştü zarar gören fıstık bahçelerini ve çiftçileri ziyaret etti.

Ziyarette Kaymakam Gürbüz, Surtepe, Geçittepe ve Keskince Mahallerindeki fıstık bahçelerini inceleyerek mahalle muhtarlarından ve ilgili personelden bilgi aldı. Yaşanan olumsuzluktan dolayı üzüntülerini ifade eden Kaymakam Gürbüz, çiftçilere geçmiş olsun dileklerini iletti.

Kaymakam Gürbüz, fıstık üretiminin Birecik için ne kadar önemli olduğunun altını çizerek,” Fıstık bizim için bir markadır. Bu markanın değerini korumak için elimizden geleni yapıyoruz. Son zamanlarda yaşanan olumsuz hava şartlarından dolayı bazı fıstık bahçelerimiz zarar gördü. Bu konuda üzüntülüyüz. Devletimiz çiftçilerimizin yanında. Zarar gören çiftçilerimize gerekli desteği sağlayacağız." dedi.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Kandamar da yaptığı açıklamada, fıstık bahçelerinde yapılan incelemelerde oluşan zararın boyutunun belirlendiğini ve bu konuda gerekli çalışmaların yapılacağını ifade etti.

BİHA


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum