Şanlıurfa’da çay fiyatları neden farklı!;

Şanlıurfa’da çay fiyatları neden farklı!

Şanlıurfa’da çay ocakları ve kahvehanelerde 1 bardak çay 7,5 liraya satılırken, bazı işletmeler ise 10 ile 20 liraya 1 bardak çayı satıyor....

Şanlıurfa Kahveciler ve Çaycılar Esnaf Odası Başkanı Murat Alioğlu, Şanlıurfa odaya kayıtlı 300 esnafın olduğunu ama kayıt dışı yaklaşık Bin 500’e yakın çay ocağı, kafe ve kahvehanenin olduğu Kentte Kahveciler Odası’nın belirlediği fiyat tarifesine uyulmadığını belirti. Alioğlu, Çay ocakları ve kahvehanelerde 7,5 TL’den satılan bir bardak çay, kentin farklı noktasında 20 TL.’ye kadar çıktığını söyledi.

Son günlerde çay fiyatlarına gelen zammın yanı sıra bölgeler arasında yaşanan fiyat farkları ise tepkilere neden oldu. Her yıl Kahveciler Odası Başkanlığı tarafından fiyat tarifesi yayınlansa da tarifeye uyulmuyor.

Şanlıurfa Kahveciler ve Çaycılar Esnaf Odası Başkanı Murat Alioğlu,” Odamıza kayıtlı 300 esnaf var.  Ama kayıt dışı yaklaşık Bin 500 esnaf bulunuyor. Küçük esnafa verilen çay, 5 TL, Çay ocakları ve kahvehanelerde 1 bardak çay 7,5 liraya satılıyor. Fakat belirlediğimiz fiyatlar dışında 10-15 ile 20 liraya kadar 1 bardak çay satanlarda var. Biz bu haksızlığın giderilmesi için yetkilerin gerekli denetimleri yapmasını istiyoruz”dedi.

BİHA


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum