Arama
Arama Sonuçları
Eyyübiye’de sıfır atık toplama aracı okullarda - EK
Çevre temizliği, temiz hava ve atık yönetimi alanlarında önemli yatırımlar yapan Eyyübiye Belediyesi, Sıfır Atık Geri Dönüşüm Tesisi inşasının ardından ilçedeki geri dönüşüm çalışmalarına destek olacak Sıfır Atık Toplama Aracı’nı da envanterine katarak şehrin geleceğini inşa etmeye devam ediyor.
Eyyübiye'de gençlere eğitim desteği devam ediyor
Eyyübiye Belediyesi tarafından kurulan Süleymanşah Gençlik Merkezinde üniversite sınavına hazırlanan gençlere yönelik ücretsiz eğitim desteği devam ediyor.
GSB burs ve kredi başvuruları başladı
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, GSB Burs ve Öğrenim Kredisi başvurularının başladığını duyurdu. Başvurular için son gün 13 Ekim.
CEYLANPINAR AKAGÜNDÜZÜ İSTİYOR
Ceylanpınar Ak Parti İlçe Başkanlığı için ibreler Fadıl Mirhat AKAGÜNDÜZ‘ü gösteriyor.
Jandarma, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde öğrencilere hayvan sevgisini anlattı
Şanlıurfa’da jandarma ekipleri, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde öğrencilere hayvan sevgisini anlattı.
Karaköprü’de 'narko alan' denetimi yapıldı
Karaköprü’de polis ekipleri tarafından okul çevrelerinde uyuşturucuya yönelik denetim yapıldı.
Vali Şıldak’tan okul güvenliği hassasiyeti
Eğitim öğretim yılının başlaması ile birlikte Okul Güvenliği konusundaki hassasiyetini sürdüren Vali Hasan Şıldak’ın talimatları ile okul çevrelerinde sıkı denetimler sürüyor.
Şanlıurfa'da narko alan dentimleri sürüyor
Şanlıurfa’da polis ekipleri tarafından okul çevrelerinde uyuşturucuya yönelik denetim yapıldı.
Şanlıurfa'da narko alan dentimleri sürüyor
Şanlıurfa’da polis ekipleri tarafından okul çevrelerinde uyuşturucuya yönelik denetim yapıldı.
Açık öğretim lise kayıtları ne zaman bitecek?
MEB, açık öğretim lise 2024-2025 1. Dönem kayıt yenileme ve yeni kayıt işlemlerinin 27 Eylül tarihine kadar yapılması gerektiğini hatırlattı.
Vali Şıldak: Gençlerimizin yeteneklerini keşfetmesine yardımcı olmalıyız
Gençlere yönelik her zaman öncelikli davranan Şanlıurfa Valisi Şıldak, gençlik merkezlerinin Şanlıurfa’daki her gence ulaşabilmesi için uygulama alanlarının en uç noktaya kadar yaygınlaştırılması yönünde talimat verdi.
Polis ekiplerinden okul çevresinde ‘uyuşturucu’ denetimi
Şanlıurfa’da polis ekipleri tarafından okul çevrelerinde uyuşturucuya yönelik denetim yapıldı.
Haliliye’de gıda zehirlenmesi! 15 öğrenci...
Haliliye’de iddiaya göre, bir ilkokulda doğum günü kutlaması sırasında pasta yedikten sonra fenalaşan yaklaşık 15 öğrenci hastanelik oldu.
Şanlıurfa’da terzilik mesleği can çekişiyor!
Hazır giyim sektörünün hızla gelişmesiyle terzilik son demlerini yaşasa da Şanlıurfa’da 15 yıldır terzilik yapan Celal Aslan küçük dükkanında zanaatını yaşatmaya devam ediyor. Mesleğini severek yaptığını belirten Aslan, hazır giyimin hızla gelişmesiyle birlikte terziliğin zor günler geçirdiğini belirtti. Hazır giyimin uygun fiyatlarının kaliteden ödün verdiğini ifade eden Aslan, el emeğiyle hazırlanan ürünlerin daha uzun ömürlü ve kaliteli olduğunu söyledi. Ayrıca Aslan, sonbahar ve kış aylarında işlerin hareketlendiğini, ancak okulların terzilerle iş yapmayı tercih etmemesinin sektörü olumsuz etkilediğini dile getirdi.
Vali Şıldak: Eğitimin başarısı için veliler de aktif olmalı
Yüz binlerce öğrencinin eğitim gördüğü Şanlıurfa'da, geçen yıl başlatılan BİGEP kapsamında ödül töreni düzenlendi. Törende konuşan Şanlıurfa Valisi Şıldak, Şanlıurfa'nın eğitimde örnek bir model oluşturma yolunda olduğunu belirterek, bu yıl ilk kez geniş kapsamlı bir ödül töreni düzenlediklerini ifade etti. Şıldak, 2024-2025 eğitim yılına yönelik uygulama planları ve velilerin eğitimdeki rolü hakkında bilgi verirken, projenin Şanlıurfa'ya önemli katkılar sağlayacağını vurguladı. Tören, ödüllerin takdimi ile sona erdi.
Viranşehir Kaymakamı Ülkü öğrenci servislerini denetledi
2024-2025 eğitim-öğretim yılı öncesinde Viranşehir'de taşımalı eğitim kapsamında öğrenci servislerinin denetimi gerçekleştirildi. Viranşehir Kaymakamı Kemal Ülkü, bizzat katıldığı denetimde, öğrenci servis araçlarının güvenlik koşullarını titizlikle inceledi.
Emniyetten velilere önemli uyarı!
Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü, okulların açılması birlikte velilerin okul önlerinde park etmemesi ve servislere de fazla yolcu taşınmaması uyarısında bulundu.
Başkan Kuş: Eğitim yine en büyük önceliğimiz
2024-2025 eğitim öğretim yılının başlaması münasebetiyle bir mesaj yayınlayan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, en büyük önceliklerinin eğitim öğretim hayatını desteklemek olmaya devam edeceğini belirterek, yeni eğitim öğretim yılının öğrencilere ve ailelerine hayırlı olmasını diledi.
Siverek’te okul çevresi ve servisler denetlendi
Siverek’te okulların açılmasıyla birlikte jandarma ve polis ekipleri tarafından okul servis araçları ve okul çevresinde denetim yapıldı.
Şanlıurfa'da ilk ders zili çaldı!
Yeni eğitim-öğretim yılı bugün başladı. Şanlıurfa’da 754 bin öğrenci bu sabah ders başı yaptı. İl nülüsünün üçte birinin öğrenci olduğu bir vilayette görev yaptığını aktaran Vali Şıldak, yıl sonuna kadar 154 okul ile 2226 dersliği Şanlıurfa eğitine kazandırılacaklarını belirti.
Coşkun: Eğitim çalışanlarının alım gücü artırılmalıdır
Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun, yeni eğitim-öğretim döneminde öğretmen açığı, düşük ek ders ücretleri ve mülakatla öğretmen atamalarına çözüm bulunması gerektiğini vurguladı. Coşkun, öğretmenlerin iş motivasyonunu artıracak adımların bir an önce atılması gerektiğini belirtti.
Vali Şıldak’ın gündemi eğitim
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak başkanlığında düzenlenen Okul Güvenliği Toplantısı’nda, 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı öncesi Şanlıurfa’daki okulların güvenliği masaya yatırıldı. Vali Şıldak, tüm kurumlara güvenlik konusunda hassasiyet gösterilmesi talimatını verdi.
Vali Şıldak başkanlığında okul güvenlik toplantısı yapıldı
2024-2025 Yeni eğitim öğretim yılı başlayacak olması münasebetiyle, okul çevrelerinde alınacak güvenlik önlemlerinin değerlendirildiği toplantı, Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak başkanlığında yapıldı.
Türkiye Şampiyonu Akbaş’a Şanlıurfa’da coşkulu karşılama!
Türkiye Vücut Geliştirme-Fitness Şampiyonası ve Dünya Şampiyonası Milli Takım Seçmeleri'nde Türkiye Şampiyonu unvanını kazanan Şanlıurfalı sporcu Erdal Akbaş, memleketi Şanlıurfa'ya döndü. Akbaş’ın Şanlıurfa'da büyük bir coşkuyla ve çiçeklerle karşılandı.
Bozova kaymakamlığından üniversite öğrencilerine nakdi yardım
Bozova Kaymakamlığı ilçede ikamet eden 2024 yılında üniversiteye ilk defa yerleşen ve devam eden öğrencilere bir defaya mahsus nakdi yardım yapılacağını duyurdu.
Şanlıurfa’da öğrenci servis ücretleri belli oldu
Şanlıurfa’da, artan enflasyon ve akaryakıt masrafları sebebiyle yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde okul servis ücretlerine zam yapıldı.
Kırtasiye masrafları iki katına çıktı
Okulların açılmasına 2 haftadan daha kısa bir süre kaldı. Öğrenciler 3 aylık tatilin ardından heyecanla okulların açılmasını beklerken, veliler kara kara düşünüyor. Çünkü okulların açılmasıyla beraber öğrencilerin kırtasiye ihtiyacı doğuyor ve bu yıl fiyatlar geçtiğimiz yıla göre iki katına çıkmış durumda.
Şanlıurfa’da yeni eğitim yılı hazırlıkları ele alındı
Ağustos Ayı İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı Vali Hasan Şıldak başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda özellikle yeni eğitim yılı hazırlıkları ele alındı.
KYK yurt başvuruları başladı!
KYK yurt başvuruları başladı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 2024-2025 eğitim öğretim yılı GSB yurt başvurularının başladığını duyurdu.
Şanlıurfa'da Yaz Kur'an Kursu kapanış programı düzenlendi
Haliliye'de çok sayıda çocuğun Kur'an ile buluşmasını sağlayan Yaz Kur'an Kursları düzenlenen çeşitli etkinliklerle sona erdi.