Arama
Arama Sonuçları
Emniyetten boğulma vakalarına karşı uyarı!
Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü, sıcak hava ve hafta sonu aktiviteleri nedeniyle su kanalları ve göletlerde meydana gelen boğulma vakalarına karşı vatandaşları uyardı. Vatandaşlar, su kanallarında ve göletlerde yüzmenin tehlikelerine karşı dikkatli olmaya çağrıldı.
Haliliye’de gıda zehirlenmesi! 15 öğrenci...
Haliliye’de iddiaya göre, bir ilkokulda doğum günü kutlaması sırasında pasta yedikten sonra fenalaşan yaklaşık 15 öğrenci hastanelik oldu.
Şanlıurfa'da alkol denetimi yapıldı
Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Birimleri, trafik güvenliğini sağlamak ve alkol etkisinde araç kullanımı kaynaklı kazaları önlemek amacıyla denetimlerini sürdürüyor.
Şanlıurfa’da fıstıkta kımıl tespit edildi
Ülkede fıstık üretiminde en büyük paya sahip olan Şanlıurfa’da 2023 yılında toplam 59 bin 848 ton fıstık üretimiyle Türkiye’de lider konumunda oldu. Son günlerde fıstıklarda görülen kımıl diye bilinen ama aslında pis kokulu yeşil böcek ve erginlerin yoğun bir şekilde görülmesi fıstık üreticilerini tedirgin etti.
Siverek’te silahlı kavga: 1 yaralı
Siverek’te iki grup arasında çıkan silahlı kavgada 1 kişi ağır yaralandı.
Bir haftada 2 milyon 667 bin 955 araç denetlendi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, emniyet ve jandarma trafik ekiplerince 5-12 Eylül tarihleri arasında 2 milyon 667 bin 955 aracın denetlendiğini, toplam 475 bin 427 sürücüye işlem yapıldığını duyurdu.
Şanlıurfa tarımsal üretimde de değerlerine sahip çıkıyor
Vali Hasan Şıldak, Karaköprü ilçesinde yer alan Esemkulu Mahallesinde fıstık hasadına katıldı. Vali Şıldak, üreticilere hayırlı sezon dileklerinde bulunarak asırlık fıstık ağaçlarının tescillenme çalışmalarına öncülük edeceklerini söyledi.
Batman’dan gelen çocuk Şanlıurfa’da sağlığına kavuştu
Batman’dan gelen ağır işitme kaybı yaşayan bir çocuk Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, yapılan ameliyat sonucu sağlığına kavuştu.
Şanlıurfa’da terzilik mesleği can çekişiyor!
Hazır giyim sektörünün hızla gelişmesiyle terzilik son demlerini yaşasa da Şanlıurfa’da 15 yıldır terzilik yapan Celal Aslan küçük dükkanında zanaatını yaşatmaya devam ediyor. Mesleğini severek yaptığını belirten Aslan, hazır giyimin hızla gelişmesiyle birlikte terziliğin zor günler geçirdiğini belirtti. Hazır giyimin uygun fiyatlarının kaliteden ödün verdiğini ifade eden Aslan, el emeğiyle hazırlanan ürünlerin daha uzun ömürlü ve kaliteli olduğunu söyledi. Ayrıca Aslan, sonbahar ve kış aylarında işlerin hareketlendiğini, ancak okulların terzilerle iş yapmayı tercih etmemesinin sektörü olumsuz etkilediğini dile getirdi.
Şanlıurfa’da radarla hız denetimi sürüyor
Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından kentin birçok bölgesinde radar denetimi yapılacak.
Irak'ın kuzeyinde 41 hedef imha edildi
MSB, terör örgütlerine yönelik son bir haftada gerçekleştirilen operasyonlarda 95 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.
Coşkun: 12 Eylül darbesi ülkeyi açık hava hapishanesine çevirdi
Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun, 12 Eylül darbesinin 44. yılında yaptığı açıklamada, darbenin Türkiye’nin bağımsızlığına vurulan büyük bir darbe olduğunu vurgularken, darbe anayasasının değiştirilmesinin tam bağımsızlık için elzem olduğunu belirtti.
Viranşehir Kaymakamı Ülkü öğrenci servislerini denetledi
2024-2025 eğitim-öğretim yılı öncesinde Viranşehir'de taşımalı eğitim kapsamında öğrenci servislerinin denetimi gerçekleştirildi. Viranşehir Kaymakamı Kemal Ülkü, bizzat katıldığı denetimde, öğrenci servis araçlarının güvenlik koşullarını titizlikle inceledi.
Urfa isotun fiyatı öyle bir düştü ki!
Şanlıurfa'nın vaz geçilmesi olan isot fiyatlarında yüzde 30 oranında düşüş yaşanıyor. Daha önce kilosu 17 TL'yi bulan isotun fiyatı 9 liraya kadar düştü. Fiyatı duyan vatandaşlar Şanlıurfa Sebze ve Meyve Hali’nde akın ediyor.
Şanlıurfa'da radar denetimi sürüyor
Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Diyarbakır yolunda radar denetimi yapılacak.
Şanlıurfa’da otomobil takla attı: 1 yaralı
Viranşehir’de kontrolden çıkan otomobil takla attı. Meydana gelen kazada sürücü yaraşandı.
Şanlıurfa’da alkol denetimi yapıldı
Şanlıurfa’da trafik polisleri tarafından gece saatlerinde sürücülere yönelik olarak alkol denetimi yapıldı.
Şanlıurfa'da yanan alanlar yeniden yeşilleniyor
Şanlıurfa Orman Bölge Müdürlüğü Karaköprü Mustafacık mevkiinde temmuz ayında yangın sonucu yanan ormanlık alanın yeniden ağaçlandırılması için harekete geçti.
Şanlıurfa’da yeni mera alanları oluşturuluyor
Şanlıurfa'da tarım ve hayvancılık sektörü için kritik bir adım atıldı. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın öncülüğünde yürütülen Mera Islah ve Amenajman Projesi, bölgedeki zayıf ve verimsiz mera alanlarını iyileştirmek amacıyla başlatıldı. Şanlıurfa Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yürütülen bu kapsamlı proje, bölgedeki 6 mahallede 2025 yılı itibarıyla başlayacak.
Şanlıurfa’da ücretsiz diyetisyen desteği!
Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Haliliye İlçe Sağlık Müdürlüğü Sağlıklı Hayat Merkezi, bireylerin sağlıklı yaşam hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olmak için kapsamlı diyetisyen desteği sunuyor. Merkezde görevli Diyetisyen Büşra Demir, hastalara kişiye özel sağlık değerlendirmeleri yaparak etkili beslenme planları hazırlıyor.
Şanlıurfa'da evin havalandırma boşluğuna düşen 2 yavru kediyi itfaiye kurtardı
Eyyübiye’de bir evin havalandırma boşluğuna düşen 2 yavru kedi itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.
Şanlıurfa'da ilk ders zili çaldı!
Yeni eğitim-öğretim yılı bugün başladı. Şanlıurfa’da 754 bin öğrenci bu sabah ders başı yaptı. İl nülüsünün üçte birinin öğrenci olduğu bir vilayette görev yaptığını aktaran Vali Şıldak, yıl sonuna kadar 154 okul ile 2226 dersliği Şanlıurfa eğitine kazandırılacaklarını belirti.
Şanlıurfalı sporcu platinli koluyla Türkiye Şampiyonu oldu!
Şanlıurfalı sporcu Encüment Bars, genç yaşına rağmen bilek güreşinde başarılara imza atarak dikkatleri üzerine çekti. Çocuk yaşlarda sporla tanışan 19 yaşındaki Bars, kısa sürede bu alanda önemli başarılara imza attı ve Şanlıurfa'yı birçok müsabakada temsil etti. Ancak, 2021 yılında Türkiye Bilek Güreşi Şampiyonası'nda yaşadığı talihsiz sakatlık, kariyerinde bir dönüm noktası oldu. Koluna takılan platinle spor hayatına devam eden Bars, bu zorluklara rağmen 2023 yılında Türkiye Şampiyonu olarak büyük bir başarı elde etti.
Şanlıurfa'da bulunan yaralı yavru kartal tedavi altına alındı
Karaköprü’de yaralı halde bulunan küçük kartal, tedavisi yapılmak üzere Gölpınar Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezine götürüldü.
Şanlıurfa dahil 12 ilde terör operasyonu: 33 şüpheli yakalandı
Şanlıurfa dahil 12 ilde Bölücü Terör Örgütüne (BTÖ) yönelik düzenlenen operasyonlarında 33 şüpheli yakalandı.
Bir haftada 2 milyon 411 bin 916 araç denetlendi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, emniyet ve jandarma trafik ekiplerinin 29 Ağustos-5 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirdiği denetimlerde 2 milyon 411 bin 916 araç denetlendiğini, toplam 432 bin 299 araca ve sürücüye işlem yapıldığını duyurdu.
Şanlıurfa’da geçen ay 657 trafik kazası meydana geldi
Emniyet Genel Müdürlüğü verilerine göre ağustos ayında Şanlıurfa’da 600’den fazla trafik kazası yaşandı. Bu kazalarda 8 kişi hayatını kaybetti, 564 kişi yaralandı.
Şanlıurfa Emniyet'nden boğulma vakalarına karşı uyarı!
Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü, sıcak hava ve hafta sonu aktiviteleri nedeniyle su kanalları ve göletlerde meydana gelen boğulma vakalarına karşı vatandaşları uyardı. Vatandaşlar, su kanallarında ve göletlerde yüzmenin tehlikelerine karşı dikkatli olmaya çağrıldı.
Haliliye'de intihar girişimi!
Haliliye’de intihar teşebbüsünde bulunan erkek şahıs polis tarafından güçlükle ikna edildi.
Coşkun: Eğitim çalışanlarının alım gücü artırılmalıdır
Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun, yeni eğitim-öğretim döneminde öğretmen açığı, düşük ek ders ücretleri ve mülakatla öğretmen atamalarına çözüm bulunması gerektiğini vurguladı. Coşkun, öğretmenlerin iş motivasyonunu artıracak adımların bir an önce atılması gerektiğini belirtti.