Arama
Arama Sonuçları
Şanlıurfa'da ilk ders zili çaldı!
Yeni eğitim-öğretim yılı bugün başladı. Şanlıurfa’da 754 bin öğrenci bu sabah ders başı yaptı. İl nülüsünün üçte birinin öğrenci olduğu bir vilayette görev yaptığını aktaran Vali Şıldak, yıl sonuna kadar 154 okul ile 2226 dersliği Şanlıurfa eğitine kazandırılacaklarını belirti.
Şanlıurfa'da yaz Kur’an kursları sona erdi
Şanlıurfa’da yaklaşık 90 bin öğrencinin eğitim aldığı yaz Kur’an kursları sona erdi. 2 bini aşkın camide açılan kurslar, renkli görüntülere sahne oldu.
Şanlıurfalı fenomen Nahya’dan yeni skeç
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sesini taklit etmesiyle tanınan Şanlıurfalı fenomen Muhammed Nur Nahya, bu kez Türkiye’deki tatil yerlerinin pahalılığını ve Yunan adalarına tatile gidenleri tiye aldı. Yunanistan’da fiyatların daha uygun olduğu vurgulanan skeç, kısa sürede binlerce kişi tarafından izlendi.
Okullar açılacağı tarih netleşti!
MEB, 2024-2025 eğitim öğretim yılı takvimini açıkladı. Yapılan duyuruya göre, Şanlıurfa’da okullar 9 Eylül 2024 tarihinde açılacak. Öğrenciler, yaz tatilinin sona ereceği bu tarihten itibaren yeni eğitim dönemine başlayacaklar.
CEP YAKAN TATİL FİYATLARI HALKI ZORLUYOR
Şanlıurfa halkına tatile gidip gidemeyecekleri konusunda mikrofon uzattık.
Vali Şıldak, 11 aylık asayiş ve güvenlik rakamlarını açıkladı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, kentte jandarma ve polis ekipleri tarafından yapılan güvenlik ve asayiş çalışmalarına ilişkin bilgilendirme toplantısı yaptı.
Şanlıurfa dahil 40 ilde uyuşturucu operasyonu!
Şanlıurfa’da dahil 47 İlde zehir tacirlerinin oluşturduğu yerel suç örgütlerine, uyuşturucu madde imalatçılarına ve bunların satışını yapanlar ile sokak satıcılarına yönelik düzenlenen “NARKOÇELİK-23” operasyonu düzenlendi. Operasyonda çok sayıda uyuşturucu madde ele geçirilen, 445 şüpheli gözaltına alındı.
Şanlıurfa’da yaz kursları başlıyor
Şanlıurfa İl Müftülüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen yaz Kur'an kurslarının 1 Temmuz 2024 tarihinde başlayacağını duyurdu. Kayıtlar, 8 Temmuz tarihine kadar devam edecek.
Kurban bayramında Göbeklitepe ve müzeyi 36 bin kişi ziyaret etti
Şanlıurfa’da 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde Göbeklitepe ve müzeyi 36 bin kişi ziyaret etti.
Şanlıurfa'da Kurban Bayramı trafik denetimlerinde 47 bin 504 araç kontrol edildi
Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Kurban Bayramı boyunca gerçekleştirilen denetimlerde toplamda 47 bin 504 araç kontrol edildi. Bayram boyunca 77 yaralanmalı trafik kazası meydana geldi. Meydana gelen trafik kazalarında 132 kişi yaralandı.
Bayram tatilinin 8 günlük kaza bilançosu: 68 ölü, 9 bin 787 yaralı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayram tatilinin ilk sekiz gününde meydana gelen trafik kazalarında 68 kişinin hayatını kaybettiğini, 9 bin 787 kişinin ise yaralandığını açıkladı.
Bayram tatilinin 7 günlük kaza bilançosu: 62 ölü, 8 bin 690 yaralı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayram tatilinin ilk yedi gününde meydana gelen trafik kazalarında 62 kişinin hayatını kaybettiğini, 8 bin 690 kişinin ise yaralandığını açıkladı.
Bayram tatilinin 6 günlük kaza bilançosu: 49 ölü, 7 bin 683 yaralı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayram tatilinin ilk altı gününde meydana gelen trafik kazalarında 49 kişinin hayatını kaybettiğini, 7 bin 683 kişinin ise yaralandığını açıkladı.
Eyyübiye ilçe tapu müdürü hayatını kaybetti
Eyyübiye İlçe Tapu Müdürü Musa Kaya yolculuk yaptığı otobüste geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.
Halfeti’de bayram yoğunluğu
Şanlıurfa'nın doğal güzelliğiyle ön plana çıkan saklı cenneti Halfeti’de kurban bayramı yoğunluğu yaşanıyor.
Kurban Bayramı'nda Şanlıurfa turist akınına uğradı: 3 günde 11 binden fazla ziyaretçi
Tarihi ve turistik alanları ile gözde şehir Şanlıurfa, bu yönde nasıl zengin bir şehir olduğunu kavurucu sıcaklara rağmen bir kez daha ortaya koydu. 9 günlük Kurban Bayramı tatilinin daha ilk 3 gününde kent, yerli ve yabancı 11 binden fazla turist ağırladı. Göbeklitepe, Müze, Balıklıgöl, Sabır Makamı en çok ziyaret edilen lokasyonlar olurken yoğun turist ziyareti esnafa çifte bayram yaşattı.
Bayram tatilinin 5 günlük kaza bilançosu
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayram tatilinin ilk beş gününde meydana gelen trafik kazalarında 36 kişinin hayatını kaybettiğini, 6 bin 550 kişinin ise yaralandığını açıkladı.
Şanlıurfalı genç Hazar Gölü'nde serinlerken hayatını kaybetti!
Elazığ’da sıcak havadan bunalıp Hazar Gölü'ne giren Şanlıurfalı 37 yaşındaki Mehmet Selim Köroğlu, hayatını kaybetti. Köroğlu'nun cenazesi otopsi işlemlerinin ardından memleketi Şanlıurfa'ya getirildi.
Bayram tatilinin 4 günlük kaza bilançosu: 26 ölü, 5 bin 345 yaralı
Son 24 saatte 693 trafik kazası meydana geldi. 4 kişi hayatını kaybetti, 1302 kişi yaralandı. Bayram tatilinin 4 gününde yaşamını yitirenlerin sayısı 26'ya yükseldi, 5 bin 345 kişi de yaralandı.
Bayram tatilinin ilk 3 gününde yaşanan kazalarda 22 kişi hayatını kaybetti
Kurban Bayramı’nın üçüncü günü 824 trafik kazası meydana geldi. 6 kişi hayatını kaybetti, 1327 kişi yaralandı. Bayram tatilinin 3 gününde yaşamını yitirenlerin sayısı 22'ye yükseldi, 4 bin 43 kişi de yaralandı.
Bayram tatilinde trafik kazaları arttı: 16 kişi hayatını kaybetti, 2.716 kişi yaralandı
Bakan Yerlikaya, bayram tatilinin ilk iki gününde meydana gelen trafik kazalarında 16 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 bin 716 kişinin ise yaralandığını açıkladı. Yerlikaya, "Lütfen aşırı hız yapmayalım. Araçlarımızda da otobüslerde de emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Trafik kurallarına uyalım" uyarısında bulundu.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya bayramın acı bilançosunu açıkladı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bayram tatilinin ilk günü trafik kazalarında 5 kişinin hayatını kaybettiğini, bin 421 kişinin ise yaralandığını açıkladı.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya bayramına acı bilançosunu açıkladı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bayram tatilinin ilk günü trafik kazalarında 5 kişinin hayatını kaybettiğini, bin 421 kişinin ise yaralandığını açıkladı.
Vali Şıldak, Kurban Bayramı'nı kutladı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, vatandaşların Kurban Bayramı'nı kutladı. Vali Şıldak mesajında Gazze'deki göz yaşlarının son bulmasını diledi.
Şanlıurfa'da hal pazarı bayramda kaç gün tatil yapacak?
Kurban Bayramı'nı tatilinin 9 gün olmasından dolayı Şanlıurfa Sebze ve Meyve Hali’nin de kaç gün kapalı kalacağı hakkında açıklama geldi. İşte hal pazarının kapalı olacağı günler...
Coşkun eğitim sorunlarını ve çözümleri anlattı
Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, 2023-2024 eğitim öğretim yılının sona ermesinin ardından yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, eğitim çalışanlarının yaşadığı sorunlara dikkat çeken Coşkun, çözüm taleplerini sıraladı. Coşkun,” Gerekli çalışmalar yapılmalı, eğitim çalışanlarının sorunlarına çözüm bulunmalıdır.” ifadesini kullandı.
Şanlıurfa’da 750 bin öğrenci karnelerini aldı
Şanlıurfa’da, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı bugün alınan karnelerle sona erdi. Yaklaşık 750 bin öğrencinin karne aldığı Şanlıurfa’da Karne dağıtım törenine, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu ve Vali Yardımcısı Yeliz Mercan katıldı. Sultanoğlu, programda yaptığı açıklamada, önümüzdeki yıl kent genelinde 120 yeni okulun eğitime başlayacağını açıkladı.
20 milyon öğrenci karne heyecanı yaşıyor!
MEB bağlı ilkokul ve ortaokullarda okuyan 20 milyondan fazla öğrenci bugün karnelerini alarak 3 ay sürecek yaz tatiline giriyor. 5 Şubat'ta başlayan ikinci yarıyılın sona ermesiyle birlikte çalan son zilin ardından öğrenciler uzun bir ara vermiş olacak.
Eyyübiye’de kayıtlar başladı
Eyyübiye Belediyesi sınav hazırlık merkezleri ve eğitim otaklarında, 2024-2025 eğitim öğretim yılı kurs kayıtları başladı.
Vali Şıldak tarihi çarşılarda el sanatları ustaları ve esnafı ziyaret etti
Şanlıurfa’da vatandaş ziyaretlerini sürdüren Vali Hasan Şıldak, Tarihi Çarşılar Bölgesinde esnafla bir araya geldi.