Arama
Arama Sonuçları
Şanlıurfa sıcaktan kavruldu, serinlik nefes aldırdı! - EK
Her yaz sıcak havanın bunalttığı Şanlıurfa, bu yaz da vatandaşı şaşırtmadı. Türkiye’nin pek çok yerinde sıcaklıklar yükselirken, güneş Şanlıurfa’yı adeta yakıp kavurdu. Ancak eylül ayının gelmesiyle birlikte, sıcaklıklar biraz olsun düşüşe geçti ve kentte nefes alma fırsatı doğdu. Şanlıurfa'nın bu yaz yaşadığı aşırı sıcakların getirdiği zorlukları ve serinliğin etkilerini, Şanlıurfalılar kendi gözlemleriyle paylaştı.
Şanlıurfa sıcaktan kavruldu, serinlik nefes aldırdı!
Her yaz sıcak havanın bunalttığı Şanlıurfa, bu yaz da vatandaşı şaşırtmadı. Türkiye’nin pek çok yerinde sıcaklıklar yükselirken, güneş Şanlıurfa’yı adeta yakıp kavurdu. Ancak eylül ayının gelmesiyle birlikte, sıcaklıklar biraz olsun düşüşe geçti ve kentte nefes alma fırsatı doğdu. Şanlıurfa'nın bu yaz yaşadığı aşırı sıcakların getirdiği zorlukları ve serinliğin etkilerini, Şanlıurfalılar kendi gözlemleriyle paylaştı.
Şanlıurfa biraz serinleyecek!
Şanlıurfa'nın kavurucu sıcakları, uzun bir süre boyunca hayatı zorlaştırmıştı. Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü’nden güzel haber geldi.
Meteoroloji'den Şanlıurfa’ya kritik uyarı: 4-8 derece birden yükselecek
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Şanlıurfa’da bugünden itibaren sıcakların artarak hafta boyunca mevsim normallerinin üzerine çıkması beklenen hava sıcaklıklarına karşı uyarıda bulundu.
Şanlıurfa’da ağustosta sürpriz yağmur!
Şanlıurfa, bu yaz ortasında beklenmedik bir sürprize sahne oldu. Şehirde aniden bastıran sağanak yağmur, hem sürücüleri hem de vatandaşları hazırlıksız yakaladı.
Valilikten Şanlıurfa için sıcaklık uyarısı
Şanlıurfa Valiliği, hafta boyunca mevsim normallerinin üzerinde seyredecek hava sıcaklıkları konusunda vatandaşları uyardı.
Şanlıurfa’da sıcaklar artacak için beklenen sıcaklık derecesi!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Şanlıurfa’da pazartesi gününden itibaren sıcakların artarak hafta boyunca mevsim normallerinin üzerine çıkması beklenen hava sıcaklıklarına karşı uyarıda bulundu.
Şanlıurfa’da sıcaklıklardan dolayı esnafın işi düştü
Şanlıurfa’da da hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Vatandaşların bu bunaltıcı havalarda dışarı çıkmaması nedeniyle kentte iş yapan esnafların satışlarında düşüşler yaşandığı görülüyor. Esnaf çareyi geç saatlere kadar çalışmakta arıyor.
Şanlıurfa’da hava durumu nasıl olacak?
Türkiye’nin en sıcak illerinden biri olan Şanlıurfa’da hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Kentte hafta sonu hava nasıl olacak?
Otobüslerin Vatandaşa Zulmü
Özel Halk Otobüslerinin klima zulmü vatandaşı delirtti.
Gülpınar: Biz bildiğimiz yolda devam edeceğiz
100 günlük faaliyetlerini anlatmak için katıldığı basın toplantısında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, memleketi Siverek'te elektriklerin kesildiğini belirterek "Yine Siverek bölgesinde elektrikler kesilmiş ne hikmetse!31 Mart sürecindeki manzara karşımızda. Biz bildiğimiz yolda devam edeceğiz" dedi.
Şanlıurfa’da hafta sonu hava nasıl olacak?
Türkiye’nin en sıcaklar illerinden Şanlıurfa’da hafta sonu kavurucu sıcakları hakim olacak. Sıcaklık 42’dereceyi gösterecek.
İşte Şanlıurfa'da 15-21 Temmuz tarihleri arası hava durumu
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre, ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıkların devam edeceği tahmin edilirken bazı bölgelerde ise yer yer yağış olması bekleniyor. Önümüzdeki günlerde Şanlıurfa'da ise hava sıcaklıklarında belirgin bir düşüş beklenmiyor. Kavurucu sıcaklıklarla birlikte kentte toz taşınımının da etkili olması bekleniyor. Peki kentte hava sıcaklığı kaç derecelerde seyrediyor? İşte detaylar...
Şanlıurfa’da hafta sonu hava nasıl olacak?
Türkiye’nin en sıcak illerin başında gelen Şanlıurfa’da hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Kentte hava bugün 42 derece ve az bulutlu olması bekleniyor.
SICAK HAVALAR ESNAFI DA VURDU
Şanlıurfa'da artan sıcaklıklar sebebiyle esnaf mağduriyet yaşıyor.
En yüksek sıcaklık Ceylanpınar’da ölçüldü
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün resmi verilerine göre, dün Türkiye'de en yüksek sıcaklık Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde 45,6 derece ile kaydedildi.
Şanlıurfa'da ormana giriş çıkışlar yasaklandı!
Şanlıurfa Valiliği tarafından alınan flaş kararla, kentteki tüm ormanlık alanlara giriş çıkışlar yasaklandı. Bu karar, 24 Haziran 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak ve ikinci bir duyuruya kadar devam edecek.
Şanlıurfa’da elektrik kesintileri yüzünden buzdolabı yanmıştı! Bu kez arabası gitti
Şanlıurfa'da görev yapan müzik öğretmeni Naz Ekmen, elektrik kesintileri ve fırtına nedeniyle birçok talihsizlik yaşadı. Sık sık elektrik kesintilerinin yaşandığı kentte, Ekmen’in evindeki buzdolabı yanarken, dün meydana gelen fırtınada ise arabasının üzerine bir ağaç düştü.
Şanlıurfa'daki elektrik kesintilerine AK Parti'den yanıt: “Çözüm için yoğun çaba"
Şanlıurfa’da yaşanan elektrik kesintileri vatandaşların tepkisine neden olurken, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Ali İhsan Delioğlu, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Delioğlu, “Şehrimizde yaşanan elektrik sorununu ilgili mecralara ilettik” dedi.
Kutsal topraklarda Şanlıurfalı vatandaş hayatını kaybetti
Kutsal topraklarda hac ibadetini yerine getirmek için Mekke'de bulunan Hac Ali Karalp hayatını kaybetti.
Şanlıurfa için toz taşınımı uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, aralarında Şanlıurfa'nın bulunduğu iller için toz taşınımı uyarısı yaptı. Kentte bugün ve Perşembe günü toz taşınması ile birlikte yüksek sıcaklık bekleniyor.
Şanlıurfalılar dikkat! Meteoroloji uyardı
MGM, Kurban Bayramı’nın 1. ve 2. gününde Şanlıurfa dahil birçok ilde toz taşınımı beklendiğini açıkladı. Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi.
Şanlıurfa’da havalar daha da ısınacak
Şanlıurfa'da sıcaklıklar mevsim normallerinin oldukça üzerinde seyrediyor. Özellikle o tarihlerde 40 dereceyi aşan sıcaklıklar bekleniyor. Bu tarihlerde uyumak bile zorlaşabilir.
Şanlıurfalılar sivrisineklere dikkat! O hastalığı taşıyorlar
Şanlıurfa'yı kavuran sıcaklarda artan sinek istilası, sadece can sıkıcı değil, aynı zamanda "şark çıbanı" gibi tehlikeli hastalıkların da yayılmasına yol açıyor. Şanlıurfa Veteriner Hekimler Odası Başkanı Abdullah Açıkgöz, bölgedeki sivrisineklerin insanlara "şark çıbanı" bulaştırabileceğini konusunda uyardı. Açıkgöz, hem bireysel hem de kamusal önlemler alınması gerektiğini vurguladı.
Uzmanından yaz aylarında sağlıklı beslenme önerileri
Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanesi Diyetisyeni Birsen Yılmazer, yaz aylarında sıcak havalardan korunmak ve sağlıklı kalmak için beslenme ve sıvı alımının önemine dikkat çekiyor. Artan sıcaklıkların beraberinde getirdiği sıvı ve elektrolit kaybının, baş ağrısı, bulantı, halsizlik gibi sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirten Yılmazer, yaz aylarında sağlıklı kalmak için şu önerilerde bulundu.
Bakan Özhaseki’den sıcaklık uyarısı
Şanlıurfa'da beklenen yüksek sıcaklıklarla ilgili bir uyarı daha geldi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün raporuna dayanarak, bugünden itibaren ülke genelinde sıcaklıkların artacağını ve bazı illerde 40 derecenin üzerine çıkabileceğini belirterek uyarıda bulundu.
Meteoroloji uyardı: Hafta sonu için plan yapanlar dikkat
Meteoroloji son hava durumu tahminlerini açıkladı. Yapılan değerlendirmelere göre, ülke genelinin çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Peki Şanlıurfa’da hava nasıl olacak?
Şanlıurfa'da klima sezonu erken açıldı!
Türkiye'nin en sıcak illerinin başında gelen Şanlıurfa’da mevsim normallerinin çok üzerinde seyreden sıcaklıklar yüzünden kentteki klima satıcıları sezonu erken açtı. Geçen yıl 18 bin liraya satılan klimaların fiyatı bu yıl 35-40 bin liraya çıktı. Esnaf klima satışlarında bu sezon yükselen fiyatlara rağmen patlama yaşanacağını tahmin ediyor.
Meteoroloji'den Şanlıurfa için 'sarı' uyarı: Toz taşınımı bekleniyor
Meteoroloji'nin 26 Nisan hava durumu raporuna göre Şanlıurfa dahil 35 il için sarı kodlu uyarı yapıldı. Yapılan uyarıda toz taşınımı beklendiği bildirilerek, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi.
Şanlıurfa'da sıcak hava yerini serinliğe bırakacak
Şanlıurfa’da son günlerde adeta yaz havası yaşanıyor. Ancak Meteoroloji’nin raporuna göre kentte önümüzdeki hafta sıcak hava yerini yağışlara bırakacak.