Arama
Arama Sonuçları
Şanlıurfa’da bebeklerin kimlik başvuruları hastaneden yapılabilecek
Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi, yeni doğan bebeklerin kimlik başvurularının hastane içerisinde yapılabilmesi için e-tescil uygulamasını devreye aldı.
Şanlıurfa'daki bebek ambulans uçakla İstanbul'a nakledildi
Şanlıurfa'da yeni doğan 15 günlük Meryem bebek, rahatsızlığı nedeniyle ambulans uçakla İstanbul'a nakledildi.
Viranşehir'de beklenen adım atıldı!
Viranşehir'de 200 yataklı ve 124 bin 655 metrekare alana sahip Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nin yapımına başlandı.
Güvensiz ürünleri piyasaya sürenlere 12,6 milyon lira ceza kesildi
Ticaret Bakanlığı tarafından yılın ilk yarısında gerçekleştirilen piyasa gözetimi ve denetimi faaliyetleri kapsamında 1912 firmada, 3 bin 370 parti ürün denetlendi. Mevzuata uygun olmayan bu ürünleri piyasa arz edenlere 12 milyon 695 bin 594 TL idari para cezası uygulandı.
ŞANLIURFALILARA MÜJDE YASA
Şanlıurfa'yı yakından ilgilendiren yasa
Karaköprüde sağlıklı Hayat merkezi kuruluyor
Karaköprü’de Mahmut Öncel Aile Sağlığı Merkezi'nin üst katında sağlıklı hayat merkezi kuruluyor. Bu merkez, 9 birimlik aile sağlığı merkezi ve 112 Acil Sağlık İstasyonu'nun da bulunduğu binanın üst katında yer alacak ve ilçede ilk olacak.
Şanlıurfa’da 2023 yılında kaç kişi hayatını kaybetti?
TÜİK, 2023 yılına ait ölüm ve ölüm nedeni istatistiklerini yayınladı. Verilere göre, Şanlıurfa'da geçen yıl çeşitli sebeplerden dolayı 7 bin 315 kişi yaşamını yitirdi.
Viranşehir'de bera testi yapılmaya başlandı
Viranşehir Devlet Hastanesi Kulak Burun Boğaz Kliniği'nde kullanılmaya başlanan Bera testi ile artık hastalardaki işitme kaybı kesin olarak tespit edilebilecek. Hastanenin bu önemli kazanımı, bölgedeki hastalar için büyük bir kolaylık sağlayacak.
ŞUSKİ Genel Müdürü İzol açıkladı: Şanlıurfa'da su kokuyor mu?
ŞUSKİ Genel Müdürü Emin İzol, Şanlıurfa’da son dönemde şikayet konusu olan içme suyunda herhangi bir sorunun olmadığını belirtirken, sudaki kokunun mevsimsel geçişlerde oluşabileceğini ancak içemeye engel olmadığını vurguladı. Sosyal medyada dolaşan sabotaj iddialarının da asılsız olduğunu belirten İzol, önümüzdeki aylarda su fiyatında indirime gidileceğini de müjdeledi.
Şanlıurfa’da ebeler eğitime alındı
Her kadının üreme sağlığı kapsamında gebelik, doğum, doğum sonu ve yenidoğan bakımı konusunda yeterli eğitim ve bilgi alma hakkı vardır. Anne adayını gebelik döneminde bilgilendirmek bir annelik hakkı olarak değerlendirilmelidir. Gebeyi ilk karşılama doğuma hazırlık ve doğumda gebe kaygısının giderilmesi, doğumda doğru bilinen yanlışlar, postpartum kanamada gebeye yaklaşım konularında bilgi ve beceri kazandırmak amaçlanmıştır.
Doğurganlık hızı en yüksek Şanlıurfa'da
TÜİK, 2023 yılına ilişkin doğum istatistiklerini duyurdu. TÜİK verilerine göre 2023 yılında Türkiye'de doğurganlık hızı 1,51 çocuk seviyesine düşerek tarihi dip seviyesine indi. Türkiye'de toplam doğurganlık hızının 2023'te en yüksek gerçekleştiği kent, 3,27 çocukla Şanlıurfa olarak kayıtlara geçti.
Bilim insanları araştırdı! İşte en zeki çocukların doğduğu ay
Çocukların doğdukları ay ile başarıları arasında bir bağlantı var mı? Çocukların doğdukları ayın, ilerideki başarılarına etkisi olduğu ortaya çıktı. Bilim insanları tartışmalara son noktayı koydu. İşte en zeki çocukların doğduğu ay…
Gazze’deki anneler için toplandılar!
AK Parti Şanlıurfa Kadın Kolları Teşkilatı, Gazze’de Anneler Günü kutlayamayan anneler için açıklama yaptı.
Harran Üniversitesi Hastanesi Tüp Bebek Merkezi yüzlerce aileye umut oldu
Bölgede kamu hastaneleri arasında ilk açılan merkez olma özelliği taşıyan Harran Üniversitesi Hastanesi Tüp Bebek Merkezi, Şanlıurfa ve çevre illerin umudu oldu. Prof. Dr. Sak, 8 yılık süreçte yüzlerce ailenin çocuk sahibi olmasına vesile olduklarını söyledi.
Harran Üniversitesi Hastanesi’nden 25 Nisan Dünya Sıtma Günü mesajı
Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fadile Yıldız Zeyrek, 25 Nisan Dünya Sıtma Günü nedeniyle bir açıklama yaptı.
Şanlıurfa’da Gazze’ye destek yürüyüşü
İHH İnsani Yardım Vakfı Şanlıurfa Şubesi öncülüğünde gerçekleştirilen 'Gazze'yi Unutma' yürüyüşüne yüzlerce Şanlıurfalı katılırken, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları kınandı. Yürüyüşte İsrail aleyhine sloganlar atıldı.
Çocuk nüfus oranının en yüksek olduğu il Şanlıurfa oldu
Türkiye'nin çocuk nüfusu, 2023 sonu itibarıyla 22 milyon 206 bin olarak belirlendi. Çocuklar, ülke nüfusunun yüzde 26'sını oluştururken, illerin toplam nüfusları içindeki çocuk nüfus oranları incelendiğinde, 2023 yılında en yüksek çocuk nüfus oranına sahip olan il, yüzde 44,4 ile Şanlıurfa oldu.
Şanlıurfa, yaşlı nüfus bakımından en düşük iller arasında
TÜİK, Türkiye’nin yaşlı nüfus oranını açıkladı. Verilere göre, Şanlıurfa’da yaşlı nüfus 93 bin 424 oldu. Yaşlı nüfus oranın en düşük iller arasında Şanlıurfa 3. sırada yer aldı.
Çok şaşıracaksınız! 2023’de en çok verilen isimler
Türkiye’de 2023’de doğan bebekler için en çok tercih edilen isimler belli oldu. Geçtiğimiz yıl doğan kız bebeklerine en çok Asel ismi verilirken, erkeklerde ilk tercih Alparslan oldu.
Şanlıurfa’da 650 personele ÇİLYAD eğitimi
Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü, Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı personellerinin çocuk hastalarda ileri yaşam desteği konularında bilgi ve becerilerini arttırmak amacıyla Çocuklarda İleri Yaşam Desteği (ÇİLYAD) Eğitimi düzenledi.
Harran Üniversitesi Hastanesi glokom hastalarına umut oluyor
Harran Üniversitesi Hastanesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Müslüm Toptan, Glokom Haftası nedeniyle Halk arasında 'göz tansiyonu' olarak bilinen glokomla ilgili açıklamalarda bulundu.
Karaköprü’de oyun ve oyuncak müzesinde çocuklar doyasıya eğleniyor
Karaköprü Belediyesi tarafından Şanlıurfa'da bir ilk olarak açılan oyun ve oyuncak müzesini ziyaret eden çocuklar müzedeki oyuncaklar ve bahçedeki çizgi film kahramanı maketleriyle doyasıya eğleniyor.
Şanlıurfa’dan Suriye'ye 8 tır insani yardım malzemesi yola çıktı
İHH Şanlıurfa Şubesi, Suriye’deki ihtiyaç sahiplerine 8 tır insani yardım malzemesi gönderdi. "İyilik Soğuk Geçirmez" sloganıyla düzenlenen yardım kampanyası kapsamında toplanan yardımlar, dualarla yola çıktı.
Şanlıurfa’dan Gazze'ye umut ışığı: Yardım tırları yolda!
Gazze'nin yaşadığı insani krize karşı mücadele etmek için harekete geçen Fecr İnsani Yardım Derneği, kapsamlı bir yardım seferberliği başlattı. Kahire'de hazırlanan gıda yüklü tırlar, Gazze'ye ulaşmak üzere yola çıktı.
Bebeklerin kabusu hirschsprung hastalığı: Erken teşhis ve tedavi hayat kurtarıyor!
Harran Üniversitesi Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı ve Yenidoğan Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Ebru Yücesoy Bağdiken, bebeklerde gelişebilecek Hirschsprung hastalığına dikkat çekerek erken yapılan müdahalelerin bebeklerin hayatını kurtaracağını söyledi.
Şanlıurfalı kadınlar Üreten Kadınlar Merkezinde meslek sahibi oluyor
Eyyübiye ilçesine bağlı Direkli Mahallesindeki kadınlar, Büyükşehir Belediyesinin hayata geçirdiği Üreten Kadınlar Merkezinde el emeği göz nuru ürünleri üreterek hem sosyalleşiyor hem de aile bütçesine destek oluyor.
Kalbinde delikle dünyaya gelen Hedibe bebek hayata tutundu
Şanlıurfa’da kalbinde delik olan ve kapanması gereken bir damarın açık olması nedeniyle Harran Üniversitesi Hastane’ne yatırılan 4 aylık bebek yapılan başarılı operasyonla sağlığına kavuştu
Urfa’da bebek ölümlerine dikkat çekildi!
Türk Neonatoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Esin Koç’un online katılımıyla Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından sağlık personeline Temel Yenidoğan Bakım Eğitimi verildi.
Sağlık Müdürü Solmaz; Viranşehir de Yoğun bakım sayısını arttırıyoruz
İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. Abdullah Solmaz, Hizmet Başkanları ile birlikte Viranşehir Devlet Hastanesinde incelemelerde bulunarak, Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Muhammet Yılmaz dan sunulan sağlık hizmeti hakkında bilgi aldı.
Tatlıses yeni doğan ikizlerden birinin kalbinde sorun olduğunu açıkladı
Şanlıurfalı sanatçı İbrahim Tatlıses, 2 gün önce İdo Tatlıses ve Yasemin Şefkatli çiftinden dünyaya gelen ikiz torunlarının birinde kalp sorunu olduğunu açıklayarak sevenlerinden dua istedi.