Irak'ın kuzeyinde 41 hedef imha edildi

MSB, terör örgütlerine yönelik son bir haftada gerçekleştirilen operasyonlarda 95 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), terör örgütlerine yönelik son bir haftada gerçekleştirilen operasyonlarda 95 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. MSB tarafından düzenlenen Basın Bilgilendirme Toplantısı'nda terörle mücadelede elde edilen veriler paylaşıldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin "terörü kaynağında yok etme" stratejisi kapsamında düzenlediği operasyonlar, sürekli ve kapsamlı şekilde devam ediyor. Bu operasyonlar neticesinde son bir hafta içinde 95 terörist etkisiz hale getirildi. 1 Ocak’tan bu yana etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısı ise 1.963'e ulaştı. Bu sayıdan 983'ü Irak'ın kuzeyinde, 980'i ise Suriye'nin kuzeyinde gerçekleştirilen operasyonlar sonucu etkisiz hale getirildi.

41 TERÖR HEDEFİ İMHA EDİLDİ

Açıklamada, 2 ve 9 Eylül tarihleri arasında Irak’ın kuzeyindeki Metina, Zap, Gara, Hakurk, Kandil ve Asos bölgelerinde bulunan terör hedeflerine yönelik icra edilen harekâtlarda 41 hedefin başarıyla imha edildiği belirtildi. Operasyonlarda mağara, sığınak, barınak, depo ve terör örgütünün kullandığı tesislerden oluşan hedefler yok edildi. İlk belirlemelere göre, operasyonlarda sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu 27 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonlarda azami oranda yerli ve milli mühimmat kullanıldığı vurgulandı.

HUDUT GÜVENLİĞİNDE YOĞUN TEDBİRLER

Milli Savunma Bakanlığı, son bir haftada sınır güvenliğine yönelik alınan yoğun tedbirler sonucunda, yasa dışı yollarla sınırı geçmeye çalışan 493 kişinin yakalandığını, bin 545 kişinin ise sınırı geçemeden engellendiğini açıkladı. Yakalananlar arasında terör örgütü mensubu olduğu tespit edilen 6 kişi bulunurken, 2 PKK’lı terörist Irak'ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçarak Habur'daki hudut karakoluna teslim oldu.

Yılbaşından bu yana sınırda yasa dışı yollarla geçiş yapmaya çalışırken yakalanan kişilerin sayısı 10 bin 91’e, engellenen kişi sayısı ise 75 bin 332'ye yükseldi. MSB, sınır güvenliğinin uluslararası standartlara uygun kademeli bir güvenlik sistemiyle sağlandığını belirtti.