Eyyübiye’de sahte polis soygunu: 5 tutuklama (-EK)

Eyyübiye’de akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı.5 şahıs, kendilerini gerçek polis olarak tanıtarak kuyumcuların evlerine baskın düzenledi. Yüzlerini maskelerle gizleyen ve polis yelekleri giyen şüpheliler, evde bulunan 2 kilo 300 gram altını gasp etti. Soygunun ardından kuyumcuları kelepçeleyip evde bırakan şahıslar, kayıplara karıştı. Ancak kuyumcuların durumu hemen polise bildirmesiyle gerçekler ortaya çıktı. Harekete geçen polis ekipleri düzenlenen operasyonlarla şüphelileri yakaladı.

Kendilerine polis ekibi süsü veren 5 şahıs, Şanlıurfa eşine az rastlanacak cinsten sahte bir operasyona imza attı. 

Olay, Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde meydana geldi.

İddiaya göre, çete üyeleri, gerçek polis ekiplerini taklit ederek Vahit E. ve Naci S. isimli kuyumcuların evlerine sahte baskın düzenledi. Yüzlerine maske takan ve polis yelekleri giyen bu şüpheliler, evde bulunan 2 kilo 300 gram altını gasp etti. Bununla da kalmayan dolandırıcılar kuyumcuları kelepçeleyerek evde bıraktı ve ardından olay yerinden uzaklaştı.

KUYUMCULARIN 155’İ ARAMASIYLA GERÇEK ORTAYA ÇIKTI

Kuyumcuların 155'i aramasıyla olay aydınlığa kavuştu.  Bunun üzerine, emniyet güçleri hızla harekete geçti ve sahte polislerin peşine düştü.

Yapılan teknik takip ve güvenlik kamera kayıtlarının incelenmesi sonucunda, polis ekipleri Eyyübiye’de 5 adrese operasyon düzenledi. Adreslerde yapılan aramalarda 1 ruhsatsız tabanca ve tüfek ele geçirildi.

5 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Bu operasyonlar neticesinde, çetenin 7 üyesi A.D.(32), O.Z(28), İ.H.D.(27), H.B.(44) ve F.A(43) yakalandı.

Emniyetteki sorguları tamamlandıktan sonra adli mercilere sevk edilen şahıslar tutuklandı.