Siverek'te depremde hasar gören yapıların yıkımı için ihale yapılacak

Siverek’te 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde hasar gören binaların yıkım çalışmaları devam ediyor. Ağır hasarlı binaların yıkımının ardından, Siverek Kaymakamlığı orta hasarlı 276 yapının yıkımı için ihaleye çıkacağını duyurdu.

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde onlarca yapı hasar gördü. Ağır hasarlı yapıların yıkımı devam ederken, Siverek Kaymakamlığı orta hasarlı 276 yapının yıkımı için ihale düzenleyecek.


İhale 23 Temmuz Salı günü saat 14.30'da Siverek Kaymakamlığı Toplantı Salonu'nda yapılacak. İhaleyi kazanan firma, yıkım işleminin yanı sıra molozların taşınması ve ayrıştırılması görevini de üstlenecek.


Siverek Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İlçemize bağlı merkez ve kırsal mahallelerde bulunan 276 orta hasarlı yapının yıkım, molozların taşınması ve ayrıştırılması işi ihalesi yapılacaktır. İhale dokümanları, bedelsiz olarak Siverek Kaymakamlığından alınabilecektir. İhalenin yapılacağı tarih; 23.07.2024 Salı, İhalenin yapılacağı saat: 14.30. İhalenin yapılacağı yer; Siverek Kaymakamlığı toplantı salonu."